Topp 10 2015

Nu har jag samlat ihop mitt scrappade från 2015. Det blev imponerande 20 sidor och ett par grattiskort och julkorten. Känner mig otroligt nöjd med att ha kommit igång så pass igen! Älskar verkligen att scrappa! Tanken var nog att jag skulle blanda med PL-fickor då och då, men jag har inte alls varit sugen på det än iallafall. Istället har jag mest scrappat gammalt framkallat som legat och väntat. Det har blivit lite heritage och lite BoM och lite vanlig dokumentation.
 
 
En bild jag önskar jag hade haft från min egen släkt, men nu är det släkten jag gift in mej i istället och anfadern till mitt nya efternamn. Jag har luskat en hel del i dessa två turturduvors korta förhållande, som resulterade i 2 barn som fick växa upp hos mormor och moster sedan Hilda dog endast 23 år gammal i Köpenhamn av tbc. Blev väldigt nöjd med den här sidan också!
 
 
En ganska typisk Sara-sida i färg, form och uttryck.
 
 
Gröööön och hyfsat avskalad.
 
 
Sista remsan av ett riktigt favoritpapper, mysig sol-och-moln-sticker som jag sparat länge. Söt unge såklart!
 
 
De här gröna märkena skrev jag ut för längesen och har haft liggande och plockat med många gånger. Till slut bestämde jag mig för att bara använda dom och bestämma vad jag skulle ha till dom sen. Det här selphie-kollaget från iPaden tyckte jag passade bra. 
 
 
Jag älskar att lifta andras sidor. Jag brukar följa grundtänket, sen sladdar jag iväg i färger, dekos och sätter min egen touch på sidan. Här är det mycket som är påhivat från deko-pölen med blandade dekorationer. Blir kanske lite för mycket ibland, men det är bara kul att pilla och pyssla på!
 
 
Den här blev visst lite suddig. Den visar på så sätt mitt hälsotillstånd andra halvan av året. En biverkning av de antidepressiva har varit darrhänthet periodvis, och vissa dagar har det varit helt hopplöst att ta en skarp bild!
Här har jag använt många gamla godingar som också flyttat runt i evigheter. Den bruna fickan med tag är en färdigköpt Bazzill-dekoration från tidig scrapkarriär. Jag pimpade den med ett journalingkort på taggen i och lite hjärta m.m. Alla pappren runt är från småspillsburken med gamla favoriter.
 
 
Den här bara älskar jag på alla sätt och vis! Synd att brorsan saknas så familjen hade varit komplett. 2015 löste inte problemen med familjerelationen, men jag börjar landa i att vi har någonslags paus och att jag kan älska och sakna och låta det bero i väntan på bättre tider. Och blir det inte bättre så var det väl inte meningen heller. Jag har ingen manual för hur det ska hanteras, så jag försöker inte mer. Tar hand om mej och min familj istället.
Diverse dekos från favoritlådan. Pappret har jag velat använda långe, men det var så svårt i färgerna. Men här passade det ju alldeles perfekt! Jul på Drottninghög 1972 har jag listat ut med hjälp av julbonader och min ungefärliga ålder.
 
 
Här rensade jag ut en massa olika vintage/heritage-dekos och stickers på en experimentsida. Anna ville hela tiden dra åt det rosa, undrar om hon tyckte om rosa? Anna är farmor till gubben som bodde i vår stuga innan familjen köpte den.
 
 
Originalet till detta fotot har försvunnit mystiskt, så det blev en IGbild. Återigen gamla tilltänkta dekorationer som legat länge (rubons-rutan med pojk-uttryck från scrapevent i Hbg) som äntligen hittade till en sida. En riktig favoritbild på en favoritstund själv i svampskogen med Malte-palt. Älskade årets svampfrimärken, så de fick också komma med. Jag har satt på fler efter fotograferingen då jag fick fler sorter i brevlådan. De stickmönstrade flaggorna blev pricken över i!
 
2016 kommer jag förhoppningsvis att scrappa mycket mer. Jag kommer ihåg nu när jag sitter med det hur bra det får mig att må, så jag får minsann prioritera det lite! En sida i veckan minst är det övergripande målet. Sedan har jag som tilläggsmål att använda minst en sak/deko/teknik på varje sida som jag inte använt på länge eller haft liggande länge. Jag har ju som ni märker ovan redan börjat det tänket och tyckt det varit kul.
 
Jag har rensat, sorterat och organiserat om min scraphörna under julledigheten. Fortsatt med tidigare tänk och lagt ihop ännu mer. Jag scrappar nämligen oftast som jag tänker – i bilder och teman. ”Här tror jag det ska vara ett moln”. Sen tänker jag vad jag har för slags moln. Och då vill jag ha alla moln på ett ställe, oavsett om det är stämpel, utstansat, stickers eller brads. Jag har konverterat hela min förvaring till IKEAs Krus långt om länge. Och jag begriper inte för mitt liv varför jag inte flyttat alla mina dies till magnetförvaring för länge sen! Magpie-boxarna är tömda och alla mina qk-dies bor nu på Övningskörningsskyltar i CD-plastfickor. Jag har hjälp Biltema att göra skyltarna till ännu mer storsäljare. Behöver 2-3 till… Jag kanske ska göra ett inlägg om förvaring och sortering också.
 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.