Jag har visst blivit utmanad…

av Karin och Zarah

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar.

1. När jag kommer in i ett kreativt flow glömmer jag "lyssna" på kroppen och tappar helt tid, rum och behov. Glömmer äta frukost och såna mindre viktiga saker.

2. Jag älskar småkryp! Kan bli helt lyrisk över en vacker liten grönskimrande skalbagge, eller gulprickig larv – och vill helst plåta dom också om jag kan.

3. Har en fallenhet för att samla på mer eller mindre viktiga trivia. Och vill gärna lära så många som möjligt mina viktiga faktan också. Ju onyttigare, desto bättre. Vet du t.ex. att en fluga inte kan bländas med vitt ljus utan måste bländas med blått? Det är därför restaurangerna har såna blå lysrörs-cirklar i köken. (jag kan redogöra för den fysiologiska orsaken också om jag får läsa på, men jag är ingen besserwisser, så jag lägger inte den på minnet… *ha-ha*).

4. Jag är filmtokig och var TVidiot som barn. Hade t.o.m. TV-ransonering en tid. Är det filmer jag gillar kan jag se dom hur många gånger som helst, och många repliker sitter där dom ska. Filmerna får gärna vara skruvade och knäppa, med mycket hjärta. T.ecx. Amelie från Montmatre (stavning???) och Blinkande Lyktor.

5. …knyter an till 4an. Jag är TVdoktor. Ställer ofta diagnos lååångt innan seriernas läkare gör det. Kan ju bero på att jag sett ungefär alla sjukhus-serier och veterinärsserier som gått på TV. Då menar jag dom _seriösa_ serierna, inte såna som den där svenska såpan vad den nu hette som utspelade sej i sjukhusmiljö…

Jag vill gärna att de här personerna svarar på samma frågor: Sanna, Anna, Jenny

3 COMMENTS

  1. Skalbaggar ÄR vackra! Har du tittat riktigt nära på en trollslända, nån gång? I ansiktet ser de ut som små, små gubbar med stora, stora glasögon. Supersöta! 🙂 Och Amelie från Montmartre är en av mina favoritfilmer, också. 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.