Battisar – continued

Hmmm… som jag misstänkte har vi invånare i vårt hus, vilket försvårat rivandet av taket en del. Idag har det haft paus eftersom Magnus inte varit i skick sedan 30-årsfesten igår. Igår revs pannorna på västsidan av på ungefär halva taket. Nere i altanhörnet bor en pilfinksfamilj med tiggande ungar, så vi väntar så länge som möjligt med att ta av dom pannorna.

Men uppe under nockpannorna och den översta pann-raden stötte vi på Berts släkt… Magnus konstaterade att där var en under en panna. Jag ville kika, och innan vi hade hittat honom igen hade han blivit två. Bara att lägga tillbaka lite tak till dom dagtid och grubbla över hur vi skulle fortsätta. Magnus fortsatte plocka lite pannor medans jag satt här på kontoret vid datorn.

Plötsligt hörde jag honom tjoa, men det åtföljdes inte av något brak, så han hade inte drattat ner och slagit sej iallafall.

*känsliga läsare varnas*

Jo, han hade lyft på en annan panna, där det var 4 stycken fladdisar under. Den ena flappade iväg och landade rakt på Ms bara mage. Så snabbt utvecklar man fladdermus-fobi! =OD Han lyckades flaxa bort den lilla fladdisen, trots stor takpanna i ena handen, och fladdisen flög yrvaket iväg och landade i ett träd inne hos grannen. Sedan tyckte inte Magnus det var så kul att riva tak längre… *stackarn* Quite a shock, no doubt…

Så nu pågår ännu mer funderingar på hur vi ska gå till väga. Ungarna är troligtvis stora nog att jaga mat och så, så de _behöver_ inte just platsen under våra nockpannor på gamla huset för överdagningen. De borde kunna bo under mina nockpannor på kontorsstugan lika gärna. Så man kanske ska försöka flytta över dom dit när dom är lite dag-groggy. Problemet är jag och höjder och jag och stegar och Magnus och hans nyutvecklade fladdermus-fobi… Ett annat alternativ är bygglampa och avplockning av nockpannor när det är mörkt (och battisar är på jobbet), så får Bert med släkt hitta ny överdagningsplats. På det viset har vi inte gjort oss skyldiga till förflyttning av battisar – dom har flyttat sej själv.

I skymningen ikväll satt Magnus en stund ute på altanen för att kolla läget  när de började sitt skift. Minst 20 stycken hörde han rassla fram och såg lyfta från taket, så vi har en hel liten koloni däruppe. Trevligt, men synd om dom att vi inte ska ha kvar deras hus. Vi hoppas dom trivs lika bra under mitt tak, eller någon annastans i närheten, tills nya huset står färdigt.

4 COMMENTS

 1. Åh, vilken liten djuransamling. Stackars Magnus, vilken chock att få en liten fladdis på magen…
  Hade nog också blivit väldigt rädd.
  Hoppas att det löser sig med ert lilla oväntade bekymmer.

 2. Uärrrkkkk…en till med fladdermusfobi.
  Problemet är att vi har dessa djur under pannorna också…. och en katt som förutom mördar vattenslangar jagar dessa djur och släpar in dem för att visa oss.
  Jag KAN skrika! HÖGT också…:-D
  kramiz

 3. Nämen… jag har en son som älskar fladermöss (och strutsar) vad synd att vi bor så långt bort, han hade nog gärna flyttat dina battisar till sitt eget rum!! Tror nog jag hade blivit lite rädd om jag fått en på magen så där bara.

 4. Jag ryyyser lite igen nu jag. Hoppas att de hittar ett nytt hem där de trivs i närheten för de är fascinerande att titta på dem när de flygre runt i halvmörkret. Hade jag stått där på taket och fått en bat på magen så hade jag garanterat ramlat ner!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.