Övervåning på gång!

Bygget tog paus ett par år, eftersom det kom en bebis mellan och vår ork och tid inte riktigt räckte till mycket mer än barnet färsta åren. Nu börjar han dels kunna vara med utan allt för många risker och dels klarar han sig själv i annat rum utan ständig tillsyn m.m. Så bygget har smugit igång igen med lite punktinsatser under 2015, och nu ett större byggryck under julledigheten. Här kommer lite bilder.

 

All bråten från inre rummet utburet i yttre rummet.

Golvvärmeplåtar och isolering

Utsikt från inre rummet. Till höger om dörren (vår gamla ytter-dubbeldörr) blir också vägg, mot liten toalett.

Från hörn till bortre dörrkarmen blir liten toalett poch klädkammare/förråd. Våra gamla låga spegeldörrar ska återanvändas här uppe. Gillar återbruk!

Väggarna på båda sidorna om dörren vill jag ha platsbyggda bokhyllor som täcker hela väggen (ev. fusk med Billystommar som byggs in). För är det något vi gillar att ha i det här huset så är det böcker! Rummet i övrigt har vi inte spikat vad det blir än, men vi vill gärna att det ska kunna komma hit gäster och sova här! <3

Yttre rummet har lite vinklar och vrår, så det kommer att bli någonslags sällskapsyta med litet hemmakontor (plats för pärmar och papper typ), nånstans att sitta (troligen i takkupe-utrymmet, som är stort, men i söderläge med stora fönster – vi får se hur mysigt det blir där egentligen…). Vi drömmer om en gammal mörk sned-klaff med roliga fack inuti till kontoret. Datorplats har avskaffat sig själv lite med bärbara burkar (bara stationär på jobbet i stugan). 

Bild från andra hållet på takkupe-utrymmet. Den uppfällda luckan är vid trapphålet. Här blir det ett vitt trappräcke runt. Vi har inte bestämt exakt hur det ska se ut än. Kanske ”glasväggar” för mesta möjliga ljusnersläpp till hallen? Bakom luckan står dörrar och lutar sig mot toadörrshålet. Jag har lagt in ett förslag till byggaren att vi ska sätta fönster ovanför dörren i det hålet för att släppa in lite dagsljus. Tips mottages!
 

Det hopplösa utrymmet runt murstocken… Lite svårplåtat då det är fullt med bråte och byggmaterial. Vad vi ska hitta på med denna delen av övervåningen vet vi inte riktigt. Vi satte in dubbla fönster eftersom utsikten är himla trevlig. Men så är det eftermiddags/kvälls och vintersol där också, så allt kommer väl att bli solblekt och tråkigt som man ställer dit. Svårt att få plats med så mycket där också. Kanske låga bokhyllor under fönstret?
Det blir en lådgrej bakom murstocken där expansionskärlet sitter (kikar fram) också.

Detta blir min projektvägg! Här ska jag uppfylla en gammal dröm. Släktträdet! Foton på de jag har foton på, namnskyltar med släktdata och sedan diverse grejer som förknippas med personerna. Foto på Martinus hus i Klippen, samehantverk på samegrenarna, morfars fars koppar-kaksporre gjord av en gammal femöring m.m.
Jag klurar fortfarande på hur själva trädgrunden ska bli, men det lutar åt någon slags vinylgrenar som inte behöver följa släktstrukturen och grön bakgrund – eller kanske en tapet med lövmönster. Den här är ganska fin och anknyter till Blekinge också. Vi får se.

Liten hade projektat med picknick i hallen när jag kom in från pysselstugan igår.

Fortsatt golvfixning.

Golv.

Hjälpredan

Skruvar och måttar.

Bortre rummet – ett stort Master bedroom? Festmatsal?

Jag tänkte bloggascrap-topp-10 också, men har slarvat med att plåta eller sortera in sidorna på rätt ställe, så jag hittade bara fem. Återkommer när jag gått igenom och fixat, för fler än 5 vet jag att jag gjort 2015!

Har inte haft bloggsug på länge, men nu kom det tillbaka. Blir kanske lite trädgårdsrapport senare när det börjar suga i odlingstarmen också.

1 COMMENT

  1. Hej Sara det ligner lidt det vi har lavet i vores hus her i Vraa. Vi har også lagt nyt gulv i stuen med gulvvarme. det er dejligt. bliver skønt for jer når I er færdige mange knus fra Gerda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.