Nu är tvättstugan på gång!!

Hittade en bild på nätet på ett gråvitt-rutigt golv, som jag vill ha i tvättstugan. Vi har redan den mörkgrå plattan hemma och har tänkt använda. Den finns i ljusgrått (nästan vitt) också i lager på Cheapy, så det är bara att hämta några lådor ljus platta också. På väggarna blir det pärlspont i samma färg som vår IKEA-kök har och jag tänker mig lite lantlig stil på tvättstugeinredningen. Har redan köpt lite detaljer till detta.

Tvättstugan sitter ihop med en liten toalett med dusch, och därinne blir det matt vitt kakel på väggarna, samma klinkergolv som i tvättstugan. Piffet i toa/dusch blir turkos mosaik som vi hittade en fyndlåda av, tillräckligt för att pynta lite. Så toan blir mer ”modern” och tvättstugedelen lantlig och hör egentligen ihop mer med köket.

Kakling och klinkerprojektet har vi hållt på med i snart ett år… Det är tydligen ingen i Karlskronatrakten som har lust att klinkra/kakla ett så litet utrymme, eftersom alla vi har varit i kontakt med för att få jobbet utfört helt enkelt bara har struntat i oss trots löften om att återkomma och höra av sig. Några har vi puffat på, men det har inte hjälpt. Till slut förbarmade sig vår snickare över oss och har lovat fixa jobbet. Jag tror det är 5e eller 6e hantverkaren vi jagat. Idag körde han igång och har spacklat fall! Våtutrymmen vill man ju gärna ha ordentligt utfört av försäkringsskäl!

Idag finns tvättstugan ute i förrådsdelen av garaget, och den är nästan omöjlig att hålla fräsch, där finns bara kallvatten i diskbänkskranen och i vintras frös vattnet så jag fick ställa en fläkt mot rören för att kunna tvätta. Det ska bli skönt att få in maskinerna i huset så man kan slänga in en tvätt när man går förbi och sköta den sysslan lite enklare. Nu är det mer ett nödvändigt ont när trosorna är slut eller tvättkorgen är knökfull. Sen får jag ett par meter närmre torkvindan ute också med nya tvättstugan. Ska bli så mysigt att få den på plats! Sedan är nog nedervåningen färdig!

1 COMMENT

  1. Så spännande att höra att bygget är på G.
    Finns inget så jobbigt som att vänta och vänta på att det ska komma i gång.
    Ska bli kul att se det färdiga resultatet (och så kul med allt pyntande!)
    Kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.