Nu händer det grejer i utbyggnaden!

Våren kom ju snabbt i år. Så snabbt att den sprang förbi aprilvädret som inte hann ikapp förrän nu i början av maj när det kastade på oss lite snö-hagel-regn och storm. Med betoning på lite! Regntunnorna är snustorra, marken är snustorr förutom lite dagg på morgonen och min näckrostunna läcker som ett såll. Men det kommer väl snart lite fukt som löser det. Näckrostunnan är så rolig att studera, det är verkligen ett levande material! När det är torrt väder sjunker vattennivån direkt och jag får fylla på nytt vatten då och då. Sen plötsligt läcker den inte alls i flera veckor, då är luftfuktigheten tydligen så hög att den sväller igen fint.

Med aprilvädersperioden blev vi iallafall lockade inomhus! Vi åkte på välbehövd shoppingturné till grannstaden Kalmar och besökte IKEA och Bauhaus. Vi kom hem med allt som behövdes till att bygga klart tvättstuga/toa utom toastol och tvättmaskiner, som vi ska ha samma modell som den vi har i badrummet (vägghängd med tank).

Kunde inte låta bli att plåta min ”ritning” till snickaren som skulle lägga golvklinker. Han gjorde verkligen ett toppenjobb och jag blir lika lycklig varje gång jag ser golvet! Det blev så fiiint! De små klinkerplattorna passade perfekt i detta snuttiga utrymmet!

Maken har fixat och grejat och skruvat och donat flera dar med montering av det lilla handfatet med skåp under.

Tillhörande spegelskåp som hamnar över toan. Detta kit har vi haft i förrådet i lådor sen i höstas eller somras eller något. Trodde ju vi skulle få kaklat och fixat med detta för evigheter sen.

Duschdörrar, regndusch-handdusch och minimal handdukstork (den fick inte vara mer än 45 bred, och då blev det denna…). ”Frostat” glas eftersom vårt vatten är så kalkrikt pga filtret. Då syns inte minsta vattendroppe lika mycket iallafall. Inte för att man slipper rengöringen för det… Duschdörrarna kom från Skånska Byggvaror för nån vecka sen.

Toastolen är beställd, så nu är det snart dags att inviga lilltoan med dusch!

Tvättstugan

Världens minsta tvättstuga blir det! Nä, jag vet, det finns dom som inte har någon, så jag är tacksam att jag får in tvättstugan inomhus, även om det innebär mycket kompromisser och ”gick inte”-moment…

Vi skruvade ihop den här IKEA-hyllan igår. Tanken var att den skulle suttit lite lägre, men då hade man fått krypa under den för att komma åt hon.

Vi kollade på olika alternativ av bänkar och hoar i Kalmar, men det landade till slut på en ”vanlig” laminatskiva i ”marmorimitation” och en isågad rund ho. Gjutakrylskivorna på IKEA kostade ungefär 10.000 och fick beställas en decimeter längre eftersom vi skulle ha hon så långt ut mot väggen (det var tvunget att vara en decimeters kant på vänstersidan) så vi skulle fått såga av den själv i rätt bredd. Det hade väl gått, MEN den fanns bara i helvitt och i en svart, prickig stenimitation. Helvitt kändes för ”plastigt” och den svarta stenen för mörkt, så vi släppte den idén.
Bänken kom upp igår, och Greta tyckte det var ett toppenställe att sitta och spana i fönster från! Lite mycket sket i fönstret bara…

Industrilamps-stuk på över-bänkenbelysningen kräver lite elektrikermoddning av takkontakterna. Den hamnade ju av bara farten på ”standardstället” = mitt i taket, utan en tanke på att man då skulle behöva en mycket platt taklampa för att inte riva ner den med de två dörrar som ska öppnas och stängas där. Eftersom jag hela tiden pratat om antingen ”kristallkrona” eller hängande industristuk-lampor över bänken tar jag inte på mig något ansvar för detta ”gör om, gör rätt”-extra moment 😉

Nu väntar jag bara på beslut om nya tvättmaskiner. Jag tycker som vanligt det är dumt att inte ställa dit nytt. De gamla är rätt ofräscha och inte alls särskilt najs att tvätta sina kläder i. Jag brukar blunda och lalla lite och låtsas som om jag inte ser. Jag har försökt rengöra filter i torktumlare och torkar av och försöker skura ur div påväxter i tvättmaskinen då och då, men det är ett megaprojekt att göra det ordentligt därute utan varmvatten… Dessutom låter dom som ett helt kompani när de kör, och nu för tiden finns det faktiskt maskiner man får gå fram och känna på för att se om de är igång. Ett ganska smart val för innemaskiner för att inte behöva planera när det är lämpligast att köra dom. Men visst, det kostar ju. Men nu köpte vi ju inte den dyra specialbeställda diskbänken eller den fiiina porslinshon, så då borde det ju finnas budget för maskinerna över, väl? Eller hur?

3 COMMENTS

  1. Åhhhh så fint ni har fått det.

    Vår nya tvättmaskin är så där tyst så man undrar om den är på överhuvudtaget. Vi köpte en Mielé.

    vårkramen Anna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.