Dörrar och fönster beställda

altan

Jag har alltid drömt om franska fönster i mitt drömhus. Det blir inte riktigt det, men iallafall väldigt höga fönster i en dubbel altandörr, med två fasta fönster i samma höjd på varsin sida av dörren.
Bild från Elitfönster.

Dörr

Vi har ju en Skåneblå pardörr idag, som inte är lämpad som ytterdörr (även om den är klädd med masonit för isoleringens skull… *fniss*), så vi var ganska tidigt överens om att vi ska kosta på oss en blå pardörr på nya huset också. Man kan inte snika in överallt… Detta är Diplomatdörren Lovisa, som har en bredare gångdörr, vilket verkar himla praktiskt.

Det som ställt till det annars i våra funderingar (förutom att jag fick kämpa hårt för pardörr till altanen också) är dels insektsnät, som vi gära vill ha för att kunna ha öppet på natten utan att bli uppätna av mygg. Då kan det vara problem med såna svängbara fönster. Men det hade vår snickare sagt nu att det fanns lösning till det, så då kör vi såna svängbara överallt. Det var tydligen bäst.

Sedan funderar vi på att ha diskbänken framför det nuvarande köksfönstret, som därmed antagligen behöver vara mindre för att inte bli en dum grop bakom diskbänken som bara samlar snusk… Vet inte om detta är löst än. Vi får se =OD

Men fönster och dörrar är beställda idag iallafall!

5 COMMENTS

  1. Vad skönt att ha beställt dörrar o fönster – ska bli spännande att se hur allt blir på plats! Men det låter snyggt på din beskrivning!!

  2. Så härligt att ni kommer en bit på vägen. Mycket är det som ska väljas. Kul med kanske lite jobbigt när man är två! :o)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.