Midsommar och fölsedag och sånt

Jag lever, men har hamnat i någonslags seg-koma just nu och får ingenting ur händerna. Därför inget bloggat heller… Men jag ska göra ett litet försök nu iallafall.

midsommar

Midsommar firades i vanlig ordning med Johannas familj. En trevlig tillställning med massor med mat som vanligt och flera generationer (och nationaliteter) samlade. MIG spelades och punchglassen var lika smarrig som den brukar.

35åringen

Lördagen var det kalasdags för den här 35-åringen (oj, vad gammalt det lät… *fniss*). Jag brukar inte orka försöka fira ens eftersom folk alltid firar midsommar eller är bakis eller laddar för midsommar eller… Men i år struntade jag i allt sånt och bjöd in folk, så fick de komma om de kände för det… Det gjorde 14 pers!! Trots fotboll! Jätteroligt!

Vi dukade långbord på vår nygjutna betongplatta (altanen var för liten för 16 pers) och det var väldigt lyckat. Men jag glömde plåta som vanligt… Jag är ingen event-fotograf…

Och jag har fått så många goa presenter, både scrappiga och annat!

stång

I år önskade jag mej en majstång, eftersom jag tyckt att det saknats lite i mitt firande. Vi har gjort småstänger i trädgården flera år hemma i Skåne, och det är både mysigt och trevligt. Så den stod på min önskelista. Här ser ni banden i kransarna… *fniss*

Jag fick även en hägg som jag önskat mej – den står rakt utanför mitt söderfönster i stugan så jag kan hålla koll på den.

De scrappiga presenterna var många och fina – särskilt alla medföljande kort! Tack tjejer, ni inspirerar mej massor! Ingen nämnd och ingen glömd – jag tror jag tackat alla personligen!

Av DT-gänget fick jag en inredningspresent som jag shoppade upp igår. Något grönt blev det bland annat… *vissel*

glasunderlägg

På söndagen åkte jag och Magnus på stora slappa loppisrundan – vi brukar göra en sån om året. Vi började i Ronneby där jag fyndade present till svärmor som fyller medans vi är i Lappland och firar min nollande mor. På vägen hem därifrån svängde vi av för att se om vi kunde hitta Wilma i sitt nya hem. Störde henne mitt i middagsluren, så hon ville inte komma och hälsa.

wilmas nya hem

Hon har det iallafall bra, och hennes nya sällskap var en skimrande vacker kille!

Loppis

Här står Vegard Volvo precis bredvid loppisboden Ladan som Magnus tycker är pisstrist och jag brukar fastna i syhörnan. En gång om året ska vi iallafall in om och inventera och se om det kommit något nytt. Man vet aldrig, man kan fynda.

Sedan tog vi en snabbis i Lösen-boden också där jag krafsade åt mej en del band – bl.a. ett som jag blev urförälskad i! Kommer snart på ett scrap/kortalster i en blogg nära dej. Om jag blir färdig att använda det… *fniss*

Till slut fick Magnus den vilda idén att vi även skulle åka till Sälleryd. En upplevelse man inte får missa. Vi snackar gigantisk gård med prång, uthus, presenningsbyggda uterum under korrugerad plåt och en hektar SKROT ungefär. Här kan du hitta alllt! Med oss hem följde ingenting (fast Magnus stod och fingrade ett tag på varporna). 90% av prylarna där borde ha gått rakt i en container istället, för ingen vill köpa trasiga kaffekoppar, rostiga rivjärn eller svällda, spruckna trämöbler.

Jag är dock lite ledsen för att arkivskåpet jag hittade (i bra skick) var för stort. Jag ska fundera ett par vändor till om det ska få flytta in här. Jag är en arkiveringsmänniska och är inte helt nöjd med mina spridda hängmappslösningar (ej scrap då utan kontor, privatpapper och släktforskning). Ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag passa in arkiv-möbeln här hos mej. Men den var så djup! Och väger väl 118 kilo fylld… Behövs kanske betongplatta under den… *ASG* Skulle behöva ändra om lite på kontoret, för stöket jag ser nu suger lite energi. Förhoppningsvis flyttar lite biblioteksdelar in i nya huset sen (skönlitteratur bl.a.) och då kan jag omorganisera lite härinne… Vi får se om det blir något arkivskåp (eller det hade 4 djuuuupa lådor, gammalt och gediget) om det finns kvar då… Kanske ska åka och hämta det iallafall… hmmm…

3 COMMENTS

  1. Kul att läsa lite om vad ni har haft för er, ni verkar ha haft ett par trevliga dagar med mysiga festligheter och annat. Vad är det för grönt du hr köpt, är det ett underlägg? Väldigt snyggt mönster var det iaf! Det låter som att arkivskåpet borde få flytta in 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.