Byggrapport – nu händer det grejer!

Jag har varit lite lat att rapportera om bygget . Det mesta beror på att det varit så tråkigt väder, men även att det inte hänt så mycket synligt, när det petas lite här och lite där. Nödvändigt, men inte så fotogenict.

glesning

Innertaket i nybygget är nu "glesat", och plötsligt började man få en känsla för hur det kommer att se ut….

färdigt tak norr

Norrtaket är färdiglagt med pannor (förra helgen), men sörtaket väntar på en plåtnicke som ska fixa plåtarna runt takkupan innan pannorna kan läggas färdigt. Igår när det vräkte ner från söderhållet regnade det in igen =O( Runt fönsterna i takkupan och lite sånt, som inte kan tätas förrän plåtarna är på plats, så man kan panela och greja… Jackorna som tillfälligt hystats upp i vindtrappan på Magnus kalas i lördags blev genomblöta, annars var det inte så farligt. Men tråkigt ändå att vi fortfarande är väderutsatta.

Snickarglädje!!

Jag har gjort misslyckade försök att beskriva vår snickarglädje, men nu börjar den komma på plats.

snickarglädje

Så här ser den ut mellan våningarna. Här ska nog huggas hål för fönster nu innan gavelspetsen får mer panel. Det var här mannen slutade när mörkret föll i söndags.

mer glädje

Och så här blir den uppe längs takkanten. Tipparna kommer alltså att vila på ribben sedan när den spikas på.

Inomhusprojekt

Det är mörkt när Magnus kommer från jobbet nu, så nu är det bara inomhusprojekt på schemat under veckorna, så får man hoppas på uppehållsväder på helgerna så man kan vara ute. Panelmålningen har flyttat in i garaget istället för att målas uppspikat på plats. Så blir det målat någongång. Det hade tendens att regna varje gång Magnus försökte innan…

Men det roligaste av allt är att vi nu diskuterat, märkt upp och påbörjat innerväggarna i nybygget! Ritningarna var ritade så tajt att det inte fanns utrymme för några justeringar på något håll, så efter mycket diskuterande hit och dit om dörrplaceringar till rummen, väggplacering mellan hall och sovrum m.m. så blev det ändå till slut som det ser ut på grundritningen.

badrum reglat

Och igår började Magnus regla upp väggarna runt badrummet!!! Där bocken och kattlådan står ska jag ha mitt badkar om någon missat det!! =OD

Att bubbla eller inte?

Hakade på en badkarsdiskussion på Scrappiz för att kolla "allt" om ljud, uppvärmning, rengörning, baddjup osv. Och nu har vi bokat tid för provbad också! Det blir julbord på gästgiveri med övernattning i år! Och "minisviten" som bara kostade 200 mer än standardrummen per person hade bubbelbad, därför valde vi det. Eftersom vi inte provat med bubblor (utom hemmagjorda då…) någon av oss, så måste vi iallafall testa innan vi bestämmer oss för om det ska vara med eller utan bubbel.

Magnus sa när vi började diskutera det, att det är många som slänger ut sina bubbelkar igen nu (han har ju med elinstallationerna kring sånt att göra), men av diskussionen på Scrappiz att döma var de som hade bubbelkar mycket nöjda med sina val.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.