Russins hus

Detta hör till bygget också, men får ett eget inlägg.

Min katt har tjatat och tjatat om ett eget hus ett bra tag nu. Jag tjatar lite ibland också, då det hade varit skönt att ha en hundkoje-variant för honom att skula i om han är ute, vi är iväg nånstans och vädret blir kasst. Magnus har tyckte att det får räcka med hus på tomten nu, och att katten får klara sej med de som finns (men jag får bygga ett själv om jag vill, men jag kan inte… =o(). Visst finns det skule i form av upp och nervända båtar och annat, så vi brukar inte hitta en dyblöt katt a'la sheepdogen/collien? i reklamen som inte vill bli uppbunden utan springa fritt på stranden (sååå läcker).

Innan vi började bygget hade Russin en plats utanför dörren där han ofta ofta låg och mös. Precis under lampan, snett nedanför sovrumsfönstret. Jag vet inte vad det är för mysiga jordenergier där. Innan trodde jag det var närheten till dörren som drog, men när han började ligga där även efter plattgjutning har jag fått tänka om. Han är ju väldigt punktliggande, och har alltid varit. Alltid på en viss punkt i sängen i den lägenheten, på en viss punkt på mattan i den lägenheten osv. Så att det finns något just på dessa punkter som tilltalar extra är solklart. Sedan om det är currykors, som katter sägs må bra av och gilla, eller vad, det vet jag inte.

russins korg

Vi har ställt en korg på platsen, så han slipper ligga på betonggolvet.

kattluckan

När Magnus täckte för dörrhålet (dörren har f.ö. kommit, finns i garaget, men ska troligen sättas dit med snickarhjälp) passade vi på att göra en provisorisk kattlucka. En avsågad härna och en tygflärp för.
Kattluckan funkar kanon!!! Russin använder den gärna, och han ligger i sin korg så mycket att jag ibland får bära in honom på kvällarna (eftersom jag inte vill ha honom ute om nätterna).

Och GISSA om han gillar sitt nya hus!! Han har bara inte riktigt förstått varför vi byggde det så stort *skrattar*

Sedan är det frågan om var vi gör av honom sedan när detta är hall… kommer han att ligga på första trappsteget i trappen, eller mitt i köksdörren då??

7 COMMENTS

  1. Hihi, man ska ordna det bra för sin små 🙂 Det vore ju lite kul om ni alltid fick ta ett stort kliv över det första trappsteget sen, för att det är upptaget…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.