Eldar!!!

skorstenen

Här är den färdiga!! Dock med kron-formen kvar på sej på denna bilden. Murades klart för 2 helger sen vill jag minnas, annars är jag veckovill. Det kanske var förra helgen… Tiden går fort…

putsad

I söndags blev Magnus iallafall uppringd vid 7 av murarnisse som ville komma och putsa vår skorsten eftersom det ös-pisse-skvalade ute (då på morgonen – blev jättefint sen!) så han inte kunde göra det uteprojekt han annars var bokad för. Vintertid var klockan åtta, men vi var ju kvar på sommartid, så det kändes tidigt… Men vi är självklart tacksamma!! Så nu är skorstenen helt klar, och idag var sotarna här och provtryckte, godkände och berömde!

Fönsterna bakom murstocken satte Magnus i i lördags när jag var på scrapträff, och nu börjar man verkligen få en känsla för hur STOR vår övervåning är. Så stor att det är svårt att få med på bild. Tyvärr kommer murstocken nära fönsterna som jag tidigare berättat, men det är ju som det är. Kakelugn och vedspis är inte så lätt att flytta direkt. Det blir säkert jättebra sen!

Ikväll har vi äntligen fått elda!! En vedkorg har det gått åt, och det är så skönt i huset nu!! Magnus hittade mina tossor på hatthyllan igår också när han grävde fram en tygbit till Russins provisoriska kattlucka i den provisoriska dörren vi har nu. Vår blå dörr är i stan nu, så vi får troligen hem den nu i veckan! Äntligen!

svamp

Vi avslutade helgen med att skörda trattisar i skogen!! Kan ni fatta! Vi fick _lämna_ lika mycket svamp i skogen för att det blev mörkt! Det har aldrig hänt förr, och illa sov vi. Särskilt som jag satt uppe till 2 och rensade den, och när jag gick och la mej var det -1,1 grad – svamparna vi lämnade stod alltså därute och FRÖS!!! Tänk om de är förstörda nu nästa gång vi får chansen att skörda!
Älskar trattisar!! Får aldrig nog!

9 COMMENTS

  1. Usch. Trattkantareller är inte gott. Bjud aldrig mig på det om jag skulle råka komma förbi på höstmiddag. ;D
    Men du… om han ringde 7 så var ju klockan 8 sommartid……

  2. Vilket svampberg! Förstår att det satt långt inne att knalla ifrån resten… Låter helt underbart att nu kan elda och få govärme igen. Ser fram emot att få se hur det blir med den blåa dörren Massa kramar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.