Hål i taket igen!

hål igen

Jo, vi är tvungna… Skorstenen måste sticka ut nånstans! =OD
Jag glömde plåta mellanledet, när skorstenen var ungeför en meter hög från bjälklaget, så hit har den kommit på 2 murar-besök sedan förra bilderna.

snickarglädje

En urdålig bild på "Magnus testar snickarglädje", men det är lite skumt ute redan, så jag kör med denna gamla. Längst bort till höger, över det röda, har huset fått "kjol". Spetsarna kommer att vila på ribben och brädan sammanstrålar sedan med knutbrädorna som också är vita (inte där än). Ovanpå kjolbrädan har man ett bleck, sedan kommer överpanelen.

Vi har kollat på några hus som har det så här (var på utflykt förra lördagen och snurrade runt i både nybyggen och gamla områden, och min åksjuka la sej framåt söndagkväll) och det ser himla fint ut. Dessutom återknyter vi till det gamla huset där vi hittat spår av såna kjolar.

Jaha, vill ni se underverket då? Det är inte helt PUL-OK, och jag klippte bort morsan också ifall ifall. Men här är lille Edwin iallafall. 4 dagar gammal.

Edwin

Jag är urdålig porträttfotograf, så detta var den bästa bilden… Visst e han fin?

9 COMMENTS

  1. Förstår att tanten är lite mallig för han är allt bra söt lillkillen. Skönt att höra att ni genom hålet i taket förhoppningsvis kommer lite närmare att kunna tända en mysig värmande brasa i höstmörkret. Kram

  2. Jättehäftigt foto tycker jag. Barn behöver väl inte skaratta och le snyggt mot kameran på varje kort. Var mycket nöjd med ditt kort.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.