Köksplanering

Nu har IKEAs köksplanerare gått varm… Istället för att jobba och tycka synd om mej med ont i halsen och huvudvärk har jag roat mej med att planera vårt kök. Vi började lite smått igår och konstaterade snabbt att köket inte blir så stort som vi först trott. Sedan har hjärnan jobbat halva natten med alternativa lösningar. Och idag har det tagit 5-6 timmar att komma fram till den här lösningen, som alltså består av våra 3 nuvarande rum "stora och lilla köket" samt sovrummet.

Kök

Väggen mellan sovrum och nuvarande kök har skullat rivas hela tiden i planeringen. En väggsnutt mellan lilla och stora köket fick åka i denna planeringen också. Dessutom ska det gå upp en trappa från hallen upp till övervåningen, som slukar en meter av köket ungefär. Gamla köksdörren (bredvid vedspisen) fick absolut inte sättas igen för Magnus, så det är allmänt krångligt och konstigt att försöka möblera. Han tänker ju inte på såna saker som att man gärna ska kunna stå vid diskhon och skölja ur sakerna som ska in i en öppen diskmaskin. Idag får man stå och sträcka sej över diskmaskinsluckan in i hörnet där diskhon är placerad… mja…

Här är en vy över köket. Den stora vita klossen bredvid spisen är vedspis+murstock (gick inte att få snyggare). Dessutom ska det troligen muras en sån gammeldags fläktkåpa och muras in en modern fläkt i den på något vis över elspisen…

från altandörren

Så här blir själva köksdelen. Gott om bänkskiva och stora gosiga lådor! Under diskhon ska jag ha de nya utdragslådorna som är med i senaste IKEA-katalogen, som man ställer sopspannar i. Toppen med utdrag!! Äntligen!!

från hallen

Detta är köket från hallhållet. Vi hoppas kunna använda vår gamla ytterdörr mot hallen, men den är 140 bred, så det finns risk att den får stryka på foten när trappan ska få plats m.m….
Ser nu att mitt jalusiskåp bredvid altandörren försvunnit… Man kanske inte kunde ha den varianten till de höga överskåpen… Vill gärna kunna stänga in kaffebryggare och hushållsassistent och sånt så man slipper se det jämt… Gissa om jag är trött på öppna skåp och för lite förvaring!

På denna bilden ser det ut som om spisen hänger i luften, men den och skafferiet är i samma höjd…
En hel del fönster på väggarna ställde till det… Lilla fönstret bakom köksskåpet till höger har jag nästan murat igen ett par gånger idag… Bredvid altandörren är det förresten en vägg till lilla toan och en stor dörr, så där går inte att möblera nånting.
Vad tycks?

5 COMMENTS

  1. Woohoo, tänk om man fick plats med så mycket i köket 🙂 Vi har också suttit och lekt med ikeas köksverktyg, fast en realitet blir det väl tyvärr inte inom de närmsta åren. Tycker du gjort en jättesnygg lösning, härligt med så mycket bänkutrymme och förvaring!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.