Min herrgård!

före

Så här såg det ut i morse när jag steg upp. Magnus hade varit igång då sen 7-snåret och plockat bort presenning och förberett och snickaren hade kommit och påbörjat kup-byggning (jag har inte PUL-kollat, men han syns inte så bra ändå 😉 Mannen på taket är "vår" snickare och kvalitetsansvarige på bygget!).

Runt lunch var det diskussion om vinkeln på kupans takstolar, och den blev mindre än på övriga huset för att få bäst utrymme i kupan och en massa andra fördelar också. Alltså fick de försnickrade minitakstolarna användas till annat och nya takstolar snickras ihop.

Denna bilden är tagen en halvtimme innan de la av för dagen. Imorgon hoppas vi på lika gott väder så taket blir klart och pappat, kupan gipsad och kanske till och med fönstret ilyft – sedan är det sluuuut på inregnandet!!!!!

efter

Vad säger ni? Jag fick en storleksupplevelsechock när jag klampade ner till vedbon och tog den här bilden… Jösses vilket STORT hus vi får!!!! Takkupan fördubblade intrycket, innan har det mest varit, jaja, större, men inte sååå stort ändå… (ja, jag vet att jag borde ha stryk, bortskämd och dan… *fniss* Men jag vill ju ha ett sånt här hus egentligen… – hittade ingen bra bild på blekingevarianten, så en Hälsingsk kusin får duga).

skorsten

Här är förresten vår skorsten…. Ni minns den som stod rakt upp från vindgolvet….
Sotaren dömde ut den, så den är nerknackad.

Idag var murarnissar x 2 och inspekterade eländet och har lagt upp en tidsplan för nymurning av 5 meter skorsten. Vi åkte på att riva en vägg bakom kaklisen också och mura upp den också, för putsad trävägg är inte godkänt längre. Detta muttrades det om från murarens håll, så vi får se hur det blir med den saken. Jag föredrar ju att få det ordentligt gjort om vi nu fått tillsägelse om det, men så är det ju inte jag som ska göra jobbet… Lätt för mej att säga med andra ord…

En lite diskussion om skorstenens utseende inomhus uppstod också. Magnus ville gärna ha den teglad, och jag föredrar en putsad vägg. Skorstenen kommer tyvärr ganska nära västerfönstret, och jag tror det stjäl för mycket ljus att ha den väggen mörk… Som tur var var mitt alternativ enklast att göra, så det vann. Får fixa en tegelvägg i köket eller något istället, typ den fuskvarianten Johanna och Johan har, så kanske Magnus blir glad… Fast å andra sidan är han inte mycket för fusk och lull-lull, så den kompromissen kanske inte funkar…

Vad gillar du? Tegel eller putsat? Motivera!

Bara vi får en skorsten så vi kan börja elda i kaklisen!!! Fryser om kvällarna redan, och då är det ändå hyfsat varmt ute ännu!

(Sorry om jag tjatar om något i byggrapporterandet… Bara skriver för glatta livet som orden kommer…)

14 COMMENTS

  1. Wow Sara så fint det ser ut. Kul att det går
    frammåt och förhoppningsvis har ni hunnit
    mera i dag i det fina vädret.
    Kul att du delar med dig.

  2. Nu händer det grejer här, det kommer att bli så fint när det är färdigt nu snart Sara. Röstar för puts men har inte mycket med motivering att komma med mer än det som redan står, för att det är snyggare och ljusare. *kram*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.