Nytt sovrum och ny vattenpump m.m.

Nu var sovrumnmet invigt! Vi har sovit där hela påskhelgen, även om det är lite kallt i rummet. Vi har en provisorisk golvvärme-moj, som är kopplad på hela golvslingan. Sen när det inte är provisoriskt kommer varje rum att ha en egen slinga och det blir mer effektivt uppvärmt.

En annan sak som bidrar till kylan är att det är helt öppet upp till nock precis utanför sovrummet, och där uppe är ju inte alls isolerat. Så även om vi har isolerat sovrumsinnertak så är hallen utanför helt oisolerad, vilket är ganska kallt när det blåser lite och regnar lite, och kanske är lite nattfrost. Min pucko "siffror-i-taket"-väckare visade temperaturen 19 grader igår när vi skulle sova – och den vet vi visar 3-5 grader _för mycket_… Eftersom katten också bor i sovrummet kan vi inte ha dörren stängd heller. Men jag har en varm man, och snart är det sommar! =OD

image312

Väggarna ser olivgröna ut här, men de är snyggt gröna i de flesta ljus. Dock ej den mörkt gröna jag från början hade tänkt. Men snyggt är det ändå!!

Bondehyllan i hörnet skulle från början stått till vänster om byrån, men den fick inte plats där. Nu står den inte i hörnan heller längre. Den har fått flytta till höger om  det andra fönstret istället, eftersom vi annars hade alla mörka möbler inknölade i min trånga sänghörna och ett helt dansgolv framför garderoberna på Magnus sida. Det blev lite bättre balans nu tycker jag (det tycker inte Magnus). Jag ska fixa en inredningstidningsbild sen – jag trodde jag hade någon färdig-bild i kameran…

Det är vattenpumpen, Gerd…

Eftersom detta är en sån månad när det blir många oväntade och väntade utgifter passade även vår vattenpump på att tacka för sej i måndagskväll.

image313

Så det var bara till att hala upp ett antal meter slang i hela trädgården och fixa en ny. Jösses vad mycket vatten man använder! Det var inte i detta livet man hade vana att bära vatten, helt klart – och i mina tidigare liv hade man smarta anordningar som ok och grejer 😉 Knappt 2 dygn fick vi bära vatten från grannen till kök och toalett. Det går det med, och jag tycker personligen det är ganska skönt att veta att pumpen inte har 25 år på nacken nu, utan är jämngammal med husrenoveringen.

Barnkammaren

Rummet bredvid sovrummet (tillfälligt TV-rum/vapenrum/hobbyrum/barnkammaren beroende på vem du frågar och när) är ckså färdigt för inflyttning. Magnus la dit golvet i fredags och spikade lister m.m. Vi ska köra en liten vända inåt stan idag och hoppas på att möbelaffären är öppen även om det är annandag. Det ska inhandlas ett enkelt hörn-datorbord så Magnus dator kan flytta ur gamla sovrummet (som i övrigt är tomt och ekar). Vi har bestämt oss för att vänta lite med TVrums-flytten, tills vi slutar elda i kaklisen. Vi eldar inte varje dag nu, så det är kanske inte så långt bort iallafall.

Köket

Nästa ryck nu då blir att börja med köket! Gamla sovrummet och stora delen av nuvarande köket ska rivas ut helt. Golven ska upp och golvvärme ska dit och det ska isoleras, gipsas och grejas. Plats för trappen ska reglas upp (den kommer att knycka 2-3 kvm av köksytan). Sedan ska det ställas dit ett helt nytt kök, som vi måste slipa till det sista på ritningarna och beställa från IKEA.

image314
Vi har bestämt oss för Duvbo, som är lite "pärlspontig". Magnus ville helst ha Ståt, som är kritvit, men jag har undanbett mej det, eftersom vita kök blir så schaskigt gula efter rätt kort tid. Då syns det inte lika mycket på ett kök med aningens gråton från början inbillar jag mej. Antagligen blir det vitrindörrar i något av överskåpen, och MASSOR med stora sköna lådor istället för underskåp!!

Svägerskan är förtillfället mitt i köksrenovering också. De har rivit ut hela vardagsrummet och gamla köket i deras gamla tillbyggda stuga. Det är byggboom i släkten också, men vilka fina hus vi får sen!

Badrummet

Badrummet väntar på kakelnissar. Nu har de iallafall varit och kollat och gett oss en offert på kakel+jobb. Sedan kommer de vilket århundrade som helst och gör jobbet – megakö på kakling just nu i byggboomen.

image316

Under tiden står mitt efterlängtade badkar och väntar i garaget…. Vill bada nuuuuu!

Förre helgen var jag i Göteborg på mässan. Då tog jag den här fina bilden:

image315

(Jag lovade bara att inte publicera den i Scrappiz-bloggen ;-)….)

I övrigt kom jag hem med sammanlagt 4 bilder – en på skylten utanför, denna, en på ett pappersställ och en på en monter… Jag ÄR världens sämsta eventfotograf!! Men roligt hade jag, och fattig blev jag!

Köpte en ny Cutterpede till mej. Det måste jag göra oftare, för vilken skillnad!! Love love love! När något försämras gradvis minns man inte hur det var när det var bra efter ett tag.

15 COMMENTS

 1. Åhh så spännande det är att följa ert bygge! Jag måste ta en åktur till Möcklö snart!

  Det var ju tur att du bara lovade att inte lägga bilden i Scrappizbloggen! *fniss*

 2. Så kul att du har uppdaterat lite!
  Vad kul att ni kunnat flytta in i nya sovrummet. Tur ni är två som kan hjälpas åt att hålla värmen.
  Ska bli spännande att följa fortsättningen.
  Kul att du blev nöjd med din nya cutterpede. Får väl också kanske ta och investera i en ny så småningom.
  Ha en fortsatt bra påsk.
  Kram
  Kram

 3. Åh, vad skönt att höra ifrån dig! Jag har saknat dig! Kul också att få följa er renovering…..hm, börjar själv bli sugen på att ändra och fixa ett och annat. Vet att min man INTE håller med. Han är egen företagare och har redan jobb ändå upp i…… Ha det så gott!
  Kram

 4. Vad roligt att se hur ditt sovrum ungefär blev! Verkar ha blivit skitsnyggt rent ut sagt! Inte illa med ett nytt kök iheller! Lite avis blir man ju…;)

  Kram Annelie

 5. Renovering verkar vara ett evighetsprojekt.. Så känner jag iaf. Alltså, vad dumt det blev.. Jag presenterade mig aldrig när jag stog bredvid Åsa F när ni pratades vid på mässan, jag fattade ju vem du var.. har ju smygit på din blogg ett tag. Vill bara be om ursäkt för min sociala inkompetens. Kram!

 6. Så härligt att byggandet går framåt! Mindre skoj med en massa extra utgifter, men det är ju så det är. Men extrautgifterna som blev på mässan var väl däremot väldigt trevliga kan jag tänka. 😉 Ha det gott och lycka till med resten av byggandet! Kram!

 7. Haha. Fin bild.
  Och vilket tjusigt och ljust sovrum!!! *avis*
  Eller, okej… vårt är också ljust… men vi har persiennerna nere jämt! 😀

  När ska jag komma och hälsa på? 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.