Kakel å sånt

En liten byggrapport tänkte jag hinna med innan jag tar nyårsfirande-kväll!

Det är fortfarande köket som har huvudfokus, och nu är det så "nästan" klart att Magnus vill göra det sista så vi verkligen blir klara innan nästa projekt påbörjas.

Det har kaklats över spisen, och vi ramlade även över den perfekta "runt vedpannan"-beklädnaden av en ren slump. Vi hade egentligen ingen aning om vad vi ville ha där, så när den svarta blanka mosaiken låg där och plirade på oss på Cheapy var det bara bingo! Perfekt stilbrott och matchning till vedpannan för att skapa det där lilla extra.

image704

Plus att det var enklare att pussla mosaik på de smala kanterna än kakelplattor!

image711

Det är inte fogat än. Vi får välja mellan "värme" och "kakeljobb runt spisen" därför har det inte blivit fogat än. Plus att det ska kaklas över diskbänksraden också.

image705

Vi har drabbats av en grytdödare! Blixten visade visst minsta dammkorn och fettfläck också *fniss* Brorsan hade varnat för att inköp av induktionshäll kunde innebära ett visst utbyte av grytförrådet… Jojo.

image706

Dessa + stekgryta och stekjärn funkar.

image707

Dessa funkar inte…. (ignorera våffeljärnet – jag har inte för avsikt att prova det på hällen).
Vi saknar en normalstor "risgryta" och en liten såsgryta (typ den med vita handtaget på bilden i storlek – jag har inte kåll på måtten) + att det var lite ledsamt att den relativt (3-4 år sedan) nyköpta 10-litersgrytan inte heller funkade. Om någon behöver grytor – hojta! Några kan vi spara, eftersom vedspisen inte är så kinkig, men vi behöver ju inte så här många som inte funkar på induktionshällen…

Lådinflyttning har för övrigt varit mitt projekt medans Magnus pysslat med byggandet. Idag har vår diskmaskin fått front också, plus att socklarna är på väg på plats.

Gott nytt år alla läsare!
Här ska firas med plankstek, mandelparfait och bubbel!

2 COMMENTS

  1. Då är det dags att köpa riskokare nu då. Det finns inget bättre!!!!! Det var i stort sett det enda som min man tog med sig i boet för 12 år sedan men det var verkligen värt det. Tryck på en knapp och så bara låt den vara tills det är färdigt.

  2. härligt med en byggrapport 🙂
    Gillar ditt kakel.. det skulle passa hos mej med 🙂

    jag har funderat på det där med induktion.. då skulle inte min saftmaja fungera.. men skulle det funka om man la en järnplatta eller nåt magnetiskt i botten tro.. (saftmajan ångkokar ju saften så man behöver inte ha järnplattan i det man ska äta) För visst är det det som är själva grejen med induktion.. klurar vidare* inte för att jag behöver köpa nån ny spis men ändå.. 😀 babbla måste jag ju få 😉

    Nä, åter till min frysavfrostning så jag får gå i säng nån gång..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.