Vi babysteppar!

Vad roligt att så många hakade på och var positiva till mitt skrubb-bloggande! Det blir ingen fortsättning idag, skulle bara säga att det är kul att ni är på, och glatt konstatera att min introduktionsnovell gav mej själv också förnyad energi. Under helgen har jag försiktigt betat mig igenom min veckolista, så nu är det inte mycket kvar alls på den.

Denna veckan är det köket som är veckans zon (jag följer Flyladys zonveckor) och idag har jag torkat ur mikron, samt med en swisch-trasa (förklaring på detta kommer senare) torkat av runt alla handtag och såna fläckställen i köket. Tog sammanlagt en kvart och blev rent och fräsch. Mannen tömde och diskade ur komostspannen (brukar vara hans uppgift) och vi fyllde på spolglans och härdsalt(?) i diskmaskinen med gemensamma krafter.

Det som är kvar på min veckolista är fönsterputsning i köket, dammande i kök och allmän dammsugning. Eftersom mannen ockuperar köket med nerskräpande verksamhet (både golv och damm-ytor) finns ingen anledning att ens försöka med detta just nu. Jag städar liksom inte för städandets skull om detändå inte syns ikväll när han skräpat klart.

Jag har även haft en krasslig kise den här veckan. Gamm-kisen har haft en stress-topp som verkar vara på övergående, han börjar tagga ner och vara "som vanligt" igen, så jag tänker inte stressa upp honom med dammsugning i resten av huset under hans viloperiod nu. (Stress är inte bra för diabetiker). Det får hellre vara lite skitigt än att han ska må dåligt igen. Snafset på golvet är nog kvar när dammsugning passar bättre (tack å lov är lill-tjejen inte alls påverkad av dammsugning, hon kan leka med en boll precis bredvid dammsugande munstycke…).

Fortsätt shina era sinkar och förbereda er mentalt, så återkommer jag i veckan med nästa steg.

Ja, jag vet att det är jul och att ni "måste" ha städat tills dess. Jag tänker inte hindra er att panikjulstäda, och jag tänker inte använda julen som ursäkt för att inte coacha igång ert skrubbande heller. Man börjar där man står när man vill, och det ena utesluter inte det andra! När ni panikstädar kanske ni springer förbi köksbänken också, så då är ju skrubbandet också klart 😉

Hur det går med mitt eget julstädande? Jag har putsat några fönster när det ingått i veckans zon. Hittade julgardiner som var lantsöta på Åhléns igår och hängde upp över mina skitiga köksfönster. Med andra ord – jag tar det med ro! Att vi ska ha gran är klart, men vi har ingen aning om vad den ska stå än… Fick besked från min fölsegrisande bror idag att hans klan kommer dönandes i mellandagarna för en övernattning också. Det löser sej det också… Och jag har då väldigt mer välstädat utan att lyfta ett finger nu än vad de har typ jämt (nu var jag inte snäll som hängde ut brorsan på det viset – ni skulle ändå inte tro mej om jag berättade….) så det oroar mej inte heller.

3 COMMENTS

  1. Åh det här kommer jag hålla koll på!! Har varit inne och nosat på Flylady, men inte orkat sätta mig ini det ordentligt. Det här är perfekt!!

    Kom på att jag glömt tacka för mycket trevligt sällskap i Göteborg. Hoppas vi ses snart igen.

    Kram
    /Bea

  2. Jag börjar om, och börjar om igen med det där ”shina sinken”: Känns underbart att vakna med fräscht kök – men oftast blir det ett val mellan sömn o disk fram på kvällskvisten, och ibland känns sömn viktigare (trots att det ju bara tar typ 20 min… Hur ska jag komma vidare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.