Skrubberi

En annan sak jag tagit tag i den här veckan är mitt skrubbande. Jag har varit så sugen ett bra tag på att göra en FileMaker-databas med mina skrubbalistor, för att enkelt kunna fixa veckans uppgifter, mata in nya uppgifter i listorna för framtiden osv. Matsedeln är också en befrielse att ha hittat en enkel och snabbvald lösning till.


Så här blev den! Jag har olika s.k. layouter nederst för de olika zonerna, och de veckor det inte är 2 rum som berörs lämnas högerspalten till fria anteckningar för spontanuppgifter. Man växlar layout genom att klicka på zonknapparna, och varje vecka får ett nytt registerkort, som skrivs ut och sätts upp på kylen för peppning. De söta ikonerna är från min gamla samling (se nedan).

Den här veckan valde jag kontoret som extrarum, eftersom jag håller på med lite välbehövd upprensning här. Slängde 5 års MacWorld häromdan. De senaste 2-3 åren kunde jag hitta lite matnyttigt i (digital bildhantering m.m.), men de äldre var ju bara gamla. Bara en massa info om gamla burkar och program som inte är aktuellt längre. Nostalgikern i mej sparar dock på framsidan av alla nummer – fär att det är kul att se förändringen, och vilka burkar som var poppis och nya när. Det tar inte så stor plats som buntarna med tidningar. Lite nörd får man vara!

Varje zon har en lång lista med tänkbara arbetsuppgifter inmatade. Efter varje kryssruta kommer ett menyfält som visar hela listan, och jag kan välja vilka zonuppgifter jag vill göra "den här veckan" av alla tänkbara uppgifter. Jag fyller på efter hand som jag kommer på nya saker i listan, t.ex. med hjälp av Flyladys Kellysar. Veckans extra hämtar jag från FlyLadys Riley-challange om jag känner för det. Denna veckan skrev jag in den i listan för att det var en enkel uppgift – vi har inga kläder omkringslängda i vårt hus sedan vi införde klädkistan i sovrummet! Det är bara en hög badkläder från helgen som hamnat i hallen och en kofta inne i soffan jag tror jag har att ta hand om för att kryssa av den "guldstjärnan".

Mittsektionen är likadan varje vecka – det är det jag önskar att jag hinner fixa varje vecka för att huset ska vara grundstädat. Just nu har den fått extraposten p-piller, som kommer att stå med till början av augusti, sedan opereras lillskruttan. Vi valde en kort hormondos för att hon skulle slippa löpstress mitt i ung-uppfödandet efter inrådan från veterinären, som sa det var låg risk med så kort dos. Bilder på kattungarna kommer f.ö. senare idag.

De dagliga rutinerna fick en egen ruta uppe till vänster. Sink-shinig (dvs röjning i köket – jag brukar shina induktionshällen *ler stort*) och S&S på toa. Vårt kök är fortfarande inte klart, och vi är ganska splittrade när vi använder köket, därför fallerar rutinerna där lite. Röran är så utspridd och en stor del av nya köket är bara dödyta (blivande diskbänken) så det är lätt att man slappnar av lite för mycket… Det är rätt ofta jag shinar till lunch eller på eftermiddagen dan efter för att jag inte orkat eller haft lust kvällen innan just nu. De ljusa kvällarna spelar säkert roll för detta beteende också.

Veckomenyn funkar likadant som zonlistorna. Jag har brainstormat fram vår repertoar av maträtter och delat in i grupper, typ köttfärs, korv, fisk, soppor. Den listan gjordes i vintras men har inte använts som jag hade tänkt. Nu kom den till användning plus att jag kompletterade den med en sektion överst med nya GI-maträtter vi lagt till. För varje dag klickar jag på fältet, väljer i listan och släpper på den maträtt jag vill ha – snacka om snabbplanerat! Och underst i listan finns valet "Ändra…" så jag snabbt lägger till nya maträtter efter behov!

Ikoninfo
Nu ska jag ge mej på ett försök att ge creds för ikonerna ni ser i min skrubba-databas. Det var läääängesen jag la ner IconParade och slutade med mitt organiserade samlande, så jag har glömt det mesta, men några kan jag på rak arm iallafall. Den söta sinken, liksom hallbordet på hallen måste härstamma från Sandy Marnat-Damez (if you read this, Sandy, please make a comment on where to contact you today – I miss u!) på Around the pixel möbelset. Soffan kommer från en site som hette Kaos. Resten går jag bet på =O( Jag var nästan övertygad om att sopsetet var IronDevil eller Hide Itoh, men jag hittar inte det bland deras grejer i samlingarna…
Att samla ikoner var en passion som höll i sej 6-7 år, men som svalnade när ikonerna blev stora och avancerade och tråkiga. Jag är fortfarande väldigt förtjust i pixelgrafik, som mer och mer börjar vara "retro" och coolt igen, som en motpool till all avancerad grafik man gör med dagens datorkraft.
Här kan man läsa lite om de gamla originalikonerna >>
En artikel jag knåpade ihop till en personaltidning för väldigt många år sedan, som jag hittade vid röjning och tyckte förtjänade att bli odödlig på webben… *fniss*

2 COMMENTS

  1. OMG vilken fiffig lista….e n sån borde jag ha skäms för jag har verkligen slarvat med mitt skrubba ett tag.

    och tyvärr syns det. trot att vi säkert kastat ett ton grejer när vi flyttade så är röran trots allt påtaglig.

    En stor applåd till dig som tagit tag i detta på ett så fiffigt sätt.

    kram

    katarina

  2. Läser med intresse och blir jätteinspirerad. Dina listor här är ju huur snygga som helt – helt klart impad! Fick liv att visa dem för syrran också 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.