Sjuk och städning

Nu har jag varit sjuk öven en vecka, och det märks i huset! Vi pratar inte kaos, bara något mindre ordning än vanligt. Men jag låter det vara så, och har inte det minsta dåligt samvete för detta. Är man sjuk så är man! En annan anledning till lugnet är att jag vet hur enkelt det är att få den där lilla extra ordningen igen när jag är pigg nog. Jag har bara gjort vad jag känt för och orkat under den här veckan som gått. Vattnat blommor, S&Sat då och då, torkade ur ugnen fick bli veckans avancerade zonstädning (tog 4,5 minut effektiv tid, då räknar jag inte verkningstiden på rengöringssprejen).

Jag har precis gått en runda på Skrubba-forumet, men blev snabbt varse varför jag inte går dit så ofta längre, utan bara snabbskummar feeden. När jag hittade forumet var stämningen väldigt positiv och peppande på Skrubba. Det är den tyvärr oftast inte längre. Första forumfasen är över, den s.k. smekmånaden. Nya människor har hittat dit (OBS! Inte sämre, bara nya), forumet har haft växtvärk, och stämningen är mer inriktad på att försvara, förklara sej, pinka revir och andra lågenergi-beteenden som jag väljer bort att omge mej med. Jag har bra mycket bättre självkänsla nu än för ett par år sedan, så jag mår inte dåligt av att andra inte är som jag. Det enda jag mår dåligt av är dåliga energier och att andra berättar om att de mår dåligt av att inte tycka och känna lika som "alla andra verkar göra", så jag undviker det helst om jag kan! Det dyker allt för ofta upp trådar med folk som inte vågat sej in på ett tag, för att forumet svämmat över av nya medlemmar osv – som forumägare till ett annat forum på nätet kan jag bara känna djupa sympatier för de som startat forumet. Jag vet hur det känns att få den "kritiken" om sitt forum, men också att det är ett oundvikligt utvecklingssteg. Men jag vet också att den fasen också går över, och om man klarar att hålla stämningen uppe kommer nya smekmånadsfaser! Jag är glad att jag inte behöver ansvara för det på Skrubba. Jag är också glad att det finns en grundstab av peppande och förnuftiga tjejer som kan axla det ansvaret, så jag har tillförsikt om en ändring där också! Det är enkelt att gnälla om att ett forum inte funkar som man vill – men det är ännu enklare att göra något åt det genom att själv skapa sitt forum genom att se det man vill se, uppmuntra det man vill se mer av osv!

Det jag älskar med skrubbandet är att det kan anpassas helt och håller efter hur du fungerar och vad du mår bra av! Vill du skriva kilometerlånga listor med småpunkter, för att peppa dej själv, underlätta för dina familjemedlemmar att vara med och kryssa av småuppgifter osv, så kan du göra det! Behöver du något annat slags belöningssystem, för att du inte är en "list-människa" finns det verktyg för det också, och FLYladys ursprung är att du är bra, du duger, och huvudsaken är ATT du gör något, inte HUR, eller hur ofta, eller om du gör likadant som grannen!

Behöver ni hjälp med era listor? Det blev så tyst när vi kom till listorna. Ni tog väl inte på er skygglapparna och tänkte "fixar sen nångång"? 😉 Jag fortsätter gärna coacha om ni vill ha pepping.

4 COMMENTS

  1. Vad jag älskar din blogg om att göra sitt hem fint! Sen älskar jag dina scrap-alster också för den delen! Det här med hot-spots var verkligen nåt för oss, för vi har släckt en i köket, en bänk där allt möjligt samlades, sen vi fick identifierat den och börajde tänka på den så är den nu helt släckt, vilket är underbart!
    Köksluckorna fick sig en avtorkning bara sådär efter disken en kväll, gick jättefort och blev jättefint! Tack för all inspiration!

  2. Eftersom du är en sådan strålande bloggare har jag härmed utsett dig till en av mina favoriter (fick en award själv serru, att lämna vidare)

    Hoppas du får må bra över helgen som stundar! Och skrubba på du bara, jag tror jag väntar en vecka till… 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.