Bio igår – och lite fortsättning

Natt Var på ett välbehövligt "rensa hjärnan"-biobesök igår. En lite barnslig, söt, humoristisk film med snygga filmeffekter. Tuttenuttig handling och inget som kommer att gå till historien som mästerverk – men helt klart godkänt som mysig film att fördriva tiden med!

Före filmen var vi på vår favoritrestaurant Montmartre och firade att vi tycker om varandra. Vi brukar göra det runt alla hjärtans, då vi har en halvårsgräns på vårt förhållande också. En gång gick vi ut på själva Valentin-dagen, men det var ett misstag vi inte gör om i första taget, då vi fick vänta på vår mat över en timme! Köket var totalt överbelastat… Detta var dock INTE på vår favoritrestaurant.

Tack alla för stöttande kommentarer i mitt djupa förra inlägg. Jag är inte särksilt stark – fråga Magnus! Totalt oduglig på att bära upp tegelstenar till skorstenar, lyfta och hålla i saker på bygget osv… Eller jaha, ni menar mentalt *flinar*. Ja, om det är starkt att ta eget ansvar för sitt mående – då är jag stark. Men jag gör ofta fel jag också, och halkar ner i dåliga, tråkiga, självdestruktiva mönster. Jag jobbar mycket på det positiva, och det är min ena "prattant" specialist på att hjälpa till med också. Hon kan vända ALLT – jag menar verkligen allt – till en positiv tanke!! Hon har även gett mej följande lilla tanke, som ofta ofta kommer upp i skallen:

Smärta är oundviklig – Lidande är självvalt.

Detta har jag lärt mej: Man får tycka synd om sej, man får må dåligt, man får till och med må dåligt av att man mår så dåligt just nu. Bara man inte fastnar i negospiralen och trär på sej offer-koftan (för att stapla klyschor på varandra) för all framtid. Lid så länge du känner att du behöver det – det är bara du som vet hur länge, hur mycket och varför just du behöver det. Men lid inte i onödan – du kanske inte behöver det. Hoppas det framgår att det är OK att må dåligt, bearbeta sej igenom jobbiga situationer, vara ledsen, göra dumma saker. Det är så vi fungerar, och det är inget konstigt med det. Men jag väljer själv hur jag mår. Jag bestämmer själv om jag ska låta otrevliga känslor eller tankar ta över en dag, eller om jag ska fokusera på sånt som är kul, trevligt, mysigt och härligt. Ligger det mycket småsaker i bakgrunden, eller stora för den delen kanske det inte funkar hela dan – det negativa kanske bryter igenom halvvägs. Men då har jag iallafall haft en halv dag med glädje!

Det finns kemiska förklaringar i kroppen till att man är deprimerad, mår dåligt, är ledsen osv, men det är kemi – det kan vändas med må-bra-kemi! Underskatta inte din egen helande förmåga och din förmåga att skapa de hormon och kemikalier din kropp behöver för att du ska må bra. Allt styrs i hjärnan, och OJ vad man kan lura den till storverk!

5 COMMENTS

  1. har sagt det förr men det tåls att säga igen! Du är så kanonbra på att skriva och forumlera dig Sara!
    Visst ska man få må dåligt, men samtidigt, precis som du skriver, som måste man komma ur det oxå. Jag kan emellanåt känna att det är nästan lite bra att må lite dåligt emellanåt för att sedan må toppen. Låter kanske lite knasigt, men du är nog med hur jag menar tror jag
    kram vännen!

  2. Ja jag håller med Lina! Du är verkligen så bra på att formulera dig!!!!

    Jag jobbar stenhårt på att lura hjärnan!!! Om man ler ordentligt så känner man sig jätte glad – även om man inte är det. Det brukar funka för mig ; )

    KRAM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.