Sovrumsplanering

tapet

Jag har fått för mej att jag vill ha en mörkgrön tapet i sovrummet. Dels för att jag gillar grönt, och dels för att jag tror det ska vara snyggt till min fina tavla… Jag vill ha en bredrandig tapet som den till vänster på bilden ovan, men jag gillar inte den gröna färgen, utan vill ha den varmare, grönare färgen till höger… Så om någon vet om en sådan eller ser någon sådan i någons tapetkollektion – hojta!!

Till den gröna tapeten vill jag ha mörka möbler. Trodde i min enfald att man bara åker och hämtar en pax-kombination på IKEA i mörkbrunt… Så var inte fallet. Mörkbrunt är inte EK och ek är det enda som finns nu… Ek och ljust… Det mörkaste är antikbets.

garderob2

En mörk variant är Hopen – men den har antingen glasdörrar eller nån konstig beige spegel på dörrarna… Ingen enfärgad dörr… Plus att alla smarta inredningsprylar till Pax troligen inte funkar (eftersom det inte rekommenderas)….
 *suck*

garderob
Hopen har en hörndel som är gigantisk – ser nästan ut som en mindre klädkammare, och när vi måttade om den går in i det hörnet vii ska ha garderoberna slukade den rätt mycket golvyta också… Frågan är hur praktisk den är. Någon som har en och kan råda? Någon som vet om de flyttbara hyllplanen kan sitta på båda hållen?

Jag hade velat ha väggskåp över sänggaveln att stoppa in sånt svårförvarat säsongsbetonat som ollar på sommaren och strandbadlakan på vintern. Sånt man inte drar fram varje dag, men inte vill ska käka upp den vanliga förvaringens plats… Detta går också bort eftersom det då inte fanns mellanbruna Paxar längre… Kanske blir en uppdatering av sovrummet sen när ektrenden lagt sej (den har ju redan vänt, men IKEA är lite sena….).

Har även kikat runt på alternativa garderobslösningar, även dyrare alternativ, men den bästa lösningen då har varit Marbodals garderober, och då kan man nog dubbla priset… Men de har körsbärsfärgade stommar och luckor iallafall. Inte så mycket praktisk garderobsinredning bara, utan det blir "kökshyllor"/utdragskorgar…

Det är mycket enklare att planera saker när det inte spelar så stor roll vad man har. Det är bara dumt när man plötsligt får en bild i huvudet på vad man skulle vilja ha, när det visar sej tillhöra en annan trendperiod och inte går att genomföra… Men byrån Malm finns också i mellanbrunt, så jag begriper inte varför de inte har en vanlig simpel garderob i den färgen än/längre??

8 COMMENTS

  1. oj avd roligt att få handla nytt, men vad tråkigt när dte man vil ha inte finns.Vill bara säga att vi har en (än så länge) paxgarderob och är supernöjda men vi har ju vitt…

  2. Kul att höra om dina funderingar Sara! Särskilt som jag också håller på att kolla garderober på IKEA och fundera ut hur förvaringen löses på bästa sätt. Hoppas ni hittar den ultimata lösningen!
    Grönt är skönt!

  3. jag kom på en grej ang dina möbler idag när jag kolade i en katalog…har ni kollat det danska möbelvaruhuset ILVA finns i mlmö och jag tror det finns på nätet oxå Underbara möbler….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.