2006 och 2007

Satte mej tveksamt och började gå igenom mina LOs från 2006. Jag har haft många olika faser under året, och en av de mer nyliga kriserna har varit existensberättigandet av scrappandet, som egentligen bara uppkommit som en följd av min trångboddhet och att jag aldrig får riktig ordning i scrapstugan. Det känns som om det alltid finns någon stapel eller tillfällig lösning som suger energi från mej, och det har även varit en del av min senaste block har jag kommit fram till nu när den börjat släppa.

Om jag fortsätter skapa i den takt jag gjort under 2006 kommer det snart att finnas MASSOR med album med LOs i. Jag har alltid hävdat att jag scrappar för att få utlopp för mitt behov av att skapa med händerna + att jag gillar att dokumentera. Och även om jag är noga med att ange tid och plats och skriva vad jag vill berätta med mina LOs på dom, så får jag ändå ibland känslan av att det bara är meningslöst och utrymmeskrävande. Samtidigt som jag inser att åtminstone jag (och säkert min familj) kommer att uppskatta mina album länge länge!

Så jag är väldigt kluven och eftertänksam inför 2007 om jag ska fortsätta som jag gjort hittills och bara scrappa vad jag känner för för stunden, eller om jag kanske mår bättre i mitt scrappande av att sätta upp lite tydligare mål med vad jag scrappar, hur mycket jag scrappar om varje sak/resa/you name it, varför jag scrappar vissa saker och vilken struktur jag vill ha på det scrappade.

Ett av mina tidigare mål var att göra färdigt scrapstugealbumet (alltså min kontorsstuga) innan vi började med husrenoveringen. Det gick inte så bra, som ni säkert märkt, även om det gick bra mycket bättre än vad jag egentligen föreställt mej från början. Jag har fortfarande bilder och förberett för lika mycket till, och egentligen är det bara att sätta mej och beta av det. Jag har inget uppdrag som "kräver" inspirerande mästerverk på varje sida – det viktiga är ju att det blir dokumenterat så som jag en gång hade en dröm om att det skulle dokumenteras. Vilket leder mej vidare till husrenoveringen. Har gjort någon enstaka LO med bilder från detta, men det har inte känts så inspirerande, och vetskapen att stugalbumet inte var klart har också gett mej dåligt samvete…

Haha, ni hör själv! Å ena sidan vill jag inte ställa en massa krav på mitt scrappande, för att inte låsa upp mej i onödiga krav och löften. Å andra sidan kanske jag behöver mer sturktur och mål (=planering) i mitt scrappande, för att ordningssinnet i mej ska vara lugnt och må bra… Sisyfos får nog rulla vidare på sin sten medans jag fortsätter grubbla.

Här kommer min topp 10-lista utan inbördes ordning. Tack Mikaela för tankeställaren!

Snögång

Min älskade kise på promenad i snön. Jag gillar denna så mycket för att jag trivs med färgkalan, lekte med lite dekorationsdetaljer (som pärlor och blingbrads), blev väldigt nööjd med chippis-rubriken och LOn över huvudtaget. Sedan är bilderna ganska fina också – det är så svårt att plåta snö!!

Aj

Min fotskade-LO betyder mycket för mej för att jag gjorde den direkt – en sådan händelse som jag bara kände att den ville jag scrappa för att komma ihåg sedan. Trots punktlistan har jag fått med mina känslor inför skadan bra. Sedan blev jag väldigt nöjd med de modiga färgerna och den busiga looken. Känns inte riktigt "jag", men funkar ändå.

Min fjällpappafjällpappa2

Min favorit genom tiderna. Dubbeln om min pappa. Jag stoppade in alla mina känslor och beundran för min älskade pappa i den – och jag tror det känns för betraktaren också. Sidan 2 kom med för dokumentationens skull, men det är ettan som är stark.

Soffkväll

Jag hade så roligt när jag planerade ocxh gjorde denna LOn, så den måste få vara med. Älskar de starka färgerna, och att jag dokumenterat en vanlig vardagsgrej – vill dokumentera mer sånt, för det är sånt som känns kul att plocka fram och kika på sen. Jo, det är väl kul att läsa om jular och resor också, men vardagslayouterna kanske ger mer för eftervärden sen – vad jag önskar att det fanns mer sånt sparat på min gamla släkt när jag släktforskar. Det som ger människorna liv och personlighet!

Maja

Ännu en "jag hade kul när jag gjorde"-LO som blev  väldigt lyckad. Jag har fångat Maja bra, och även fått med en historia jag inte VILL glömma bort (dolt) – en kärleksförklaring från en liten tjej med en särskild plats i mitt hjärta. Den är för mycket, men ändå inte. Kul att frossa i skattkistan från loppisar också – tygblommor och knappar. Detta ett tag före prima och knapphysterin satte in ordentligt.

Gröööön och mysig och en sån LO som jag gick och knäckte på länge länge (ville göra en med hjärtborder av spillpapper) och när den väl kom ut blev den så bra. Även nöjd med min handskrivna rubrik. Jag vågade göra något inte helt perfekt.

 

På denna är jag extra nöjd med rubriken – akrylfärgsmålade KI alphasoup. Lite trist att jag ser LOn så sällan när jag bläddrar igenom albumet – pga att jag testar panoramaficka på just den som består av 3 sidor. Så jag måste vika ut panoramafickan för att se dubbelbiten av LOn… Härmed bestämde jag mej nog för att avskaffa panoramafickorna igen =OD

Älskar mannen och färgerna. 'nuff said

Härliga bilder och färger – den är så charmig!

Känslor, färger, motiv. Gjorde denna när jag satt och scrappade med Emma på träffen i Helsingborg i våras. *kärlek*

9 COMMENTS

 1. Vilken härlig samling Sara!! Dubbeln om din pappa är jag extra förtjust i! Men den onda-foten-layouten är ju supercool! 🙂
  Tänka mindre, scrappa mer – tror jag på… 🙂 Men jag vet, lättare sagt än gjort… Kram på dig!

 2. Å vad jag känner igen funderingarna om scrappandet. Jag är ruskigt ostrukturerad och vill ju verkligen scrappa utan ”krav” och följa med dit inspirationen tar mig. Men det är verkligen frustrerande med röran som följer därav. Jag tror ändå inte att jag skulle fixa att scrappa kronologiskt eller att bara göra ett visst album och få byta spår först när det blir klart. Jag tror det skulle ta bort glädjen i scrappandet.

  Superfina layouter! Gillar den om fotskadan skarpt och färgerna och stämningen i den sista är så bra. Och de andra är också så härliga och fulla med känsla.

 3. Åhhh Sara så många fina layouter du har valt.

  Här kommer tankar från en som scrappar kronologiskt. :O)
  Sedan jag började scrappa kronologiskt får jag mycket mer scrappat, jag behöver aldrig känna att fotona är tråkiga för dom är gammla.

  Kramen Anna

 4. Oj, här var det mycket fint på en gång! Den med Maja och blommorna var verkligen färgsprakande och härlig, men jag gillar Snögång väldigt mycket också, som ju är HELT annan stil på 🙂

  Själv scrappar jag bara korten som jag känner för, ingen direkt ornding eller så. Sitter jag och bläddrar bland korten och hittar ett gammalt blir det det, men allra oftast blir det ju de nya, roliga korten. Fast jag hinner långt ifrån att scrappa alla kort som jag skulle vilja. Men det struntar jag i, huvudsaken är att jag har kul när jag scrappar och mår bra av det!
  Kram, Sandra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.