Första året med bygget

Året med bygget 1

Året med bygget 2

Nu är det klart! Mitt husbyggesalbum! Det blev en dubbel-LO!! *rotfl*

Skojar bara. Men det var så skönt att knöka in 31 bilder och få en sammanfattning av vad som hänt sedan Magnus tegade upp husmåtten i snön i början av januari i fjol. Man fick verkligen perspektiv på hur snabbt det gått, och vilken tur vi haft med vädret, även om vi stundtals misströstat för att det regnat, blåst eller varit mörkt på potentiell byggtid.

Tack Anna för att du hintat om contact sheet så många gånger att jag till slut började leta efter en sån funktion i Photoshop. Supersmidigt att få fram små bilder i samma storlek av många bilder i en mapp, för egen utskrift hemma!! Ligger i Automate-menyn, och man väljer själv pappersformat, hur många bilder som ska vara per rad och hur många rader m.m. Jag valde även roteringsalternativet, så stående bilder också blev liggande för att enklare skära ut dom.

Datumen fick jag enkelt med genom att plocka fram EXIF-infon och lägga den som filnamn med ett praktiskt litet omdöpningverktyg (tack Hideki – love you!!). Tyvärr bara för Mac, men det kanske finns liknande för PC?

Journalingen för hand i dagboksform, men bildtexter mödosamt utprintade på DYMO-pappersremsa, som jag inte vet om den är syrafri för fem öre… =OD Jag chansar. Min första LO med Bazzill Craft, men troligen inte sista. Blev urläckert med skarpa färger, precis som du föreslog, Annika!

Sedan kanske jag ska drämma till med att den passar i hela TVÅ utmaningar på Scrappiz – men den ena var min egen och tiden har gått ut! Den ska däremot inspirera andra i Året som gått-utmaningen som Lina håller i.

Här är annonsen
Annonsen

Färger och många foton, samt de gröna texterna, som inte hamnade på bilderna….

14 COMMENTS

  1. Tjusigt!!
    Kul att ha hela årets byggäventyr samlade på en plats!
    Roligt att få med så många bilder med. Det är inte alltid så lätt.. den där PS-funktionen tror jag minsann att jag ska försöka hitta.

  2. Wow, vilket projekt ni har på gång! Kul att du dokumenterar så bra, då går det ju verkligen att se hur mycket det gått framåt! (Bra att plocka fram i ev misströstar-perioder!)

    Superläcker LO dessutom!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.