Kök och badrum – på gång, men mycket kvar

image386

Jag kommer att få stora mysiga, djupa lådor i hela köket! Vi velar med handtag, så än så länge går inget att öppna utan extremt mycket meck.

image387 image388

Jag vill ha dom här från Beslagdesign. Men vill se dom först… Och de kostar säkert 70-80 spänn styck…

image389
Vi har detta hemma på prov (från Beslagsboden), men tyvärr är det lite för litet för en fullvuxen mans hand. Magnus behöver antingen långa naglar eller en piratkrok för att öppna lådorna med detta – han får inte in fingrarna i det. Synd, för annars gillade vi båda detta + att det hade hyfsat pris (masstillverkning). Vi ska ju ha 30-40 stycken (vet inte hur många gånger jag räknat, men lik förb-t fastnar det inte…).

image392

Ballingslöv har liknande varianter.

image390

Kvänum kök har en snygg variant, som man antagligen köper direkt via dom. De vill nog vara lite exklusiva, för man kan bara kontakta deras butiker – man får inte reda på mycket detaljer på webben. Bara en massa snygga interiörbilder. Problem? Ja, om man bor i världens ände…. Närmsta Kvänum finns i Kalmar (inte så långt bort) och har såklart semesterstängt fr.o.m. denna veckan och 4 veckor framåt. Så det blir nog inga Kvänumhandtag.

Skålhandtag är vi alltså inne på lite grann till alla lådor (och knoppar till våra få skåp). Det enda som talar emot skålhandtagen är skötseln… Jag är absolut inget städfreak och har inte särskilt mycket bacillskräck, men det finns ändå något som säger mej att dessa hantag kan bli bortglömda skitsamlare (halvvåta, eller matberedande händer som öppnar lådor och man tror att man ska torka av senare… Ni vet den där skitranden man ibland hittar gömd under kranen i köket….). *ryyyys*

image391

Så för hygienens skull är det kanske såna här (eller liknande) man ska ha? Från Smedstorp.

image393

Nu är förresten detta hemma! Magnus ropade in en fyndlåda på auktion förrförra helgen med mycket smått och gott jätnskrot, verktyg m.m. Särskilt kammarlåset hade han noterat till mej *love*. Till sopskrubben alltså.

Vill ni se lite badrum?

image394

Snaaaart får jag bada! Rörnisse väntar vi på (han har med sej toastol också). Vi har inget besked om när han kommer.

image395

Elektrikern har varit här med både ljus och värme.

image396

Snickaren (samma som elektrikern alltså – han från "Möcklö bygg") har skruvat upp skåp… Ljusrampen över spegeln var rena skämtet!! Har man bara den tänd är det knappt ledljus i nattmörkret! Ett lysrör över en badrumsspegel ska ge massor med ljus ju!! Tur vi har bra ljus från spottarna i taket!!! Jag är lite kluven till eken i skåpen (fanér då alltså – äkta spånskiva resten…). Jag gillar nog inte ek egentligen… Den är lite för gråblaskig, randig och murrig för mej…. Men men, nu är dom där, och det är ju inte fult. Men det hade nog varit snyggare med björk eller något annat blont – eller mörkt! Längtar efter att få flytta in allt i förvaringen!

Annars har det bara hänt en massa strömming-grejer – sånt som bara syns med trådspret som tsticker ut ur diverse hål och dosor i väggar och tak. Stackars Magnus som får "jobba" på sin semester… Elskåpet är nästa stora projekt att byta ut. Det ska bli inbyggt i mellanväggen mellan kök och nya tvättstugan och ha automatsäkringar.

Mer kök

Vi har fått alla vitvaror till köket. Kyl och frys fick jag tjata hem till midsommar. Killen vi beställde allt av hade bara lagt sin handskrivna lista i en hög och gått på semester. Så dan efter vi hade blivit lovade leverans var inget ens beställt! Som tur var hade de kyl/frys i lager så min fölsefest var räddad.

image397

image398

ÄNTLIGEN PLATS i kylen!!! Aldrig mer "stapla stapla".

Resten av vitvarorna (häll, ugn, diskmaskin) kom ihop med den nya leveransen av tvättställskommod (vi fick fel bredd på den först, och trodde vi skulle få vänta till efter semestern på rätt storlek – men de rättade till felet imponerande snabbt!) kom i fredags. Så nu har vi lite stora kartonger i köket att lasta ut mat och bre mackor på i väntan på köksbord…

Magnus hämtade diskbänk imorse (blev väckt av respektlös nisse 20 över 7, som inte ens bad om ursäkt!! Magnus kan inte somna om på morgonen, så han for lite ärenden före frukost…). Jag ville haft en siden/linnematt istället för vanlig blank rostfri. Jag bodde med det ett år runt 1990 och stormtrivdes med den diskbänken! Inte så grovrofflig som brukar finnas i tvättstugor, utan ett fint linnemönster – som rawsilk typ =OD. Nu la jag inte ner så stor möda att hitta en sådan diskbänk (man orkar inte jaga alla detaljer) så det blev en "vanlig" till slut iallafall. Inget inbyggnads, nerfällt eller infällt eller så, utan en vanlig hederlig diskbänk med framkant och två stora hoar med bottensil. Slut på smul- och skitsamlande silikonskarvar runt diskhon!! Vi har en sån som "ligger på" ett hål nu, och skarven runt är så snuskig – det kvittar hur man försöker hålla det rent… *urk*

5 COMMENTS

  1. Så fint ni får det! Håller på och planerar vårt nya kök för fullt! Badrummet ska vi också renovera snart! Det är kul men oj så mycket det finns att välja på!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.