Scrappat goding + lite ”gammalt”

Nu har jag bestämt mej för at skippa publiceringsfunderingar ett tag. Såvida det inte är skapat till scrappizbloggen och får vänta lite ska jag publicera mina alster "direkt" här i bloggen. Det är ju också publicering! =OD Övriga karriären får vänta på nästa ryck. Jag vill inte bli sur och gnällig för att man aldrig hör något. Tajming är allt, och nu är det ingen bra tajming helt enkelt. Jag väntar till rutiner m.m. mognar.

image399

Den här LOn gjordes igår och i förrgår. En förstoring som väntat på mej länge. Swirlstämplarna på scallop-kanten är nyknyckt inspirerat av Sashas bidrag till Scrappiztävlingen. Spiral-ghostpilen är Revan-die och laminatplast (spill från en grej jag laminerade, som klipptes ner) kört i Cuttlebug. Det blir inte riktigt samma som köpeghostisar (rubriken är Heidi Swapp ghost). Och jag tycker det ser ut som om pilen gulnat en liten aning…. Flygplanet är en IKEA-reflex, och säkert inte det minsta scrapsäker. =OD

image400

Den här gjorde jag hos Sanna häromveckan. Funderade på att submitta den nånstans, eftersom den blev så bra. Jag ansträngde mej att ta lite mindre "poserande" foton på min fölsedag, och lite fler "slänga upp och klicka" foton. Trots de dumma skuggorna gillar jag detta fotot skarpt! Det fick inte så mycket omkring sej, eftersom det var så starkt i sej själv. Ett favoritpapper kom till användning.

image401

En Russin-LO av det tråkigare slaget. En viktig del av hans liv har ju varit hans sjukdomar. Nu är det dokumenterat en av alla gånger med tratt, drän och energisparläge. En diabetes-kise har lite högre infektionskänslighet än fullt friska katter, och kräver lite oftare veterinärvård. Även för relativt "små" saker, som en frisk katt hade fixat snabbt med självläkning. Sicko är det uttryck jag och Johanna använder när vi pratar med varandra om sjuklingar i familjerna. "Han är sicko". Stilen på LOn är en "hyllning" till två av mina "rena grafiska LOs"-idoler Sanna och Åsa. Svårt, men kul!

image402

Bilderna är inget för lättäcklade. 😉 En "less is more"-LO med kattens jakterfarenheter. Dymo-inspiration från Malena såklart!

Journalingen berättar även den om hans sjukdom – jag antar att jag är i ett bearbetningsstadie igen eftersom detta poppar upp hela tiden. För er som inte vet har Russin haft diabetes i 6-7 år. Han fick det efter en kortisonbehandling av okänd magåkomma. Efterdiagnosen av mej (ej medicinskt bekräftad) är pancreatit – bukspottskörtelinflammation – en kronisk sjukdom, som man får återkommande anfall av. Russin har haft ett allvarligare anfall för cirka 2 år sen, när han hade jätteont över en natt, och troligen ett eller två mindre tidigare när jag tänkt efter och lagt ihop lite symtom och tecken från sjukdomsperioder.

Kortison är steroider, som kan slå ut kroppens insulinproduktion (oftast reversibelt, men ibland för gott). Det var aldrig någon tvekan om att han var sjuk, för han hade de klassiska diabetes-symtomen dricka och kissa (och precis innan diagnosen även äta) mycket. Vi startade insulinbehandling 25 maj 2001 (pappas fölsedag, därför jag minns det så exakt). Han får spruta 2 gånger om dagen (halv7), och är oftast fullt frisk med behandling – lever ett fullgott liv. Om ett par veckor fyller han 13 år. Han har senaste tiden börjat "tackla av". Man märker att han börjar vara gammal och "sliten". Han sover mer, har tappat lite vikt osv. Men blodproverna ser fina ut, och hjärtat är starkt och friskt. Så han är inte riktigt beredd att plocka ner skylten än. Så länge han inte uttryckligen säger ifrån kommer han att få fortsätta traska omkring och finnas hos oss. Men jag vet att jag ska börja förbereda mej på att det snart är slut.

Nu har jag bara en ovisad LO, men den ska till scrappizbloggen, så den får ni se där.

Tack för att ni tittar förbi! Era kommentarer värmer!

12 COMMENTS

 1. Jag älskar ditt sätt att kombinera papper, foton och journaling och får massor av inspiration till mina kort när jag tittar förbi. Tack för att du lägger ut dina alster här Sara!

 2. Älskar Sicko-LO:n massor! Den är så ren…..Hoppas det ordnar sig med din katt, alltid tråkigt när ens kära husdjur är sjuka.
  Ha det bra Sara!
  Kram Mia

 3. Oj, här fanns massa nytt att läsa sen sist.
  Härlig flygplansbild och den gröna Lo´n var super!
  Jättekul att få fortsätta att följa renoveringen,
  ursnyggt badrum.
  Kul att du tittade förbi hos mig!
  Kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.