Vi ska få en bebis!

image403

Hon föddes 3e juli och här är hon ihop med sina 8 syskon och mamma Asta.

image405

Detta är lilla Greta. Hon har precis öppnat ögonen – i morse kisade hon visst bara.

Flumflum – the story behind

Dan efter hon föddes ringde min kompis och undrade om jag kände någon som ville ha en kattunge. Efter Russins senaste sjukresa började vi prata om en liten nyrekryt för att ta lite av katt-pressen av honom, så han kan pensioneras och få hjälp att sköta reviret och råttorna. Jag trodde inte han ville ha en kattkompis, för så har han sagt tidigare, men detta har visst ändrats nu.

Sedan fick jag bilder av alla syskonen, och egentligen hade jag redan på muntlig beskrivning i telefon vetat vilken som skulle hit. Inte för att jag har något särskilt varken för eller emot denna färgen eller någon av de andra. Jag bara "kände" att det var min katt som beskrevs. Jag snabbskummade igenom bilderna, och en av katterna pockade lite extra på min uppmärksamhet. När jag tittade lite närmre såg jag att det var den blyertsgrå jag fått beskriven i telefon – och att namnet var Greta.

Mailade tillbaka till matte och sa att om jag får bestämma vill jag ha Greta, men Magnus och Greta skulle såklart ha något att säga till om. När Magnus kom hem från resan fick han se pdfen med syskonen och uppmanades att välja en. "Du måste välja en" sa jag, och la till att jag ville kolla om han "kände" samma som jag. Vi brukar funka ganska bra ihop med intuitionen…. Vi satt på MSN (jag har ju kontorsstugan så vi inte kan prata live alltid) och 2 minuter efter att han fått pdfen kom meddelandet "Greta" (från en man som normalt ska strutsa och skjuta upp alla beslut i evinnerlighet). Dan efter fick jag svar på mailet från matten som rapporterade att Greta är ett utmärkt val. Egentligen behöver jag inte fler tecken, men det är ändå kul att kolla på dom. Jag är fascinerad av "tillfälligheter" som jag inte tror är tillfälligheter… Jag tror även 100% på att vi inte väljer våra djur själv. De kommer till oss och har valt oss av någon anledning.

* Alla som sett pdfen har gissat fel kattunge – Sanna gissade nog alla andra 8…
Greta har valt mej och Magnus och "stänger av" för alla andra.
* Russins pappa hade den här färgen (fast utan vitt) och om man tittar noga på Russin är han också randig i det svarta – pälsen liksom skiktar sej randigt på huvud och svans mest framträdande.
* Min mamma har haft två fastrar: Asta och Greta
* Åsa fick för sig att ringa just mej just nu, trots att hon var övertygad om att vi inte skulle ha fler katter innan Russin lämnar oss.
* Jag har inte aktivt letat en kattunge. Vi pratade om nyrekryt och jag bestämde mej för att "skicka ut" att vi kunde ta en om det dök upp någon. Jag kan inte minnas att jag blivit erbjuden kattungar på flera år – nu ringer det 2 månader efter att jag lagt ut mej på den kosmiska kattunge-platsbanken som lämplig ägare. =oD
* Jag har alltid varit inne på kattkillar för att slippa strul med p-piller och oväntade kattungar – men plötsligt verkar inte det alls jobbigt, utan hade till och med varit lite kul. Med en kull ungar alltså. Jag vet inte när detta ändrades…

24 COMMENTS

 1. Åhh vilken go lite ullhög med kattungar!! Greta är en väldigt fin kattunge, jag älskar gråa katter.
  Kul att du och Magnus kände för samma katt.
  Min morfar hade en som hette Silvia, hon var stålgrå och sååå fin. Tyvärr gikc hon ett grymt öde till mötes, hon blev överkörd på vägen utanför deras hus.:O(
  Jag ser fram emot en massa härliga kattlayouter i framtiden med en stor fin Russin och ett litet yrväder till Greta.
  Sommarkramen Anna

 2. Åh herrejisses vilken söt liten krabat!!! Detta går ju inte å motstå! Skulle någon komma med en sådan liten hårboll å lägga i famnen på mej så skulle jag nog aldrig kunna tacka nej till å ta hem den å ge den massor med kärlek!! 😉
  Lyllos dej!! =D
  Kram Petra

 3. Oj…har visst inte skrivit här trots att jag beundrat söta lilla Greta tidigare… Sååå fin! Jag är säker på att hon kommer trivas superbra hos er. 🙂 Hoppas ni kommer iväg på semestern och att det blir underbart!! Kram Åsa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.