Kök kök kök!

image372

Så här fint blir vårt tak!

image373

…och här skruvas det stommar för fullt!

Vi får ett dansgolv mitt i köket. Synd att vi inte fick in en liiiiten bar-variant som skulle kommit ut från höger, men det gick inte med diskbänk och diskmaskin osv att få det smidigt.

Spis-linan (till vänster vid gula grovdammsugaren) är fortfarande inte i skick – det är lite mycket jobb som ska till där, så det dröjer nog ett tag innan vi fixar med den. Andra delarna av köket prioriteras just nu (vi har ju spis i lilla köket – det blåvita ni ser bakerst i bilden – ett tag till).

image374

Matplatshörnan blir trång… Vår fiiiina kökssoffa (här i vårt extrarum som är förråd till köket för tillfället) tar stor plats… Men den har Magnus längtat efter i hela sitt eget-boende-liv så den får gärna ta plats.

Just nu stångas jag med att planera bort s.k. hotspots – dvs platser där bråte, junk, papper och skröfs samlas – och att inte pryttla bort alla våra härliga bänkytor direkt.

image375
IKEAs bekväm funderar jag på om den skulle funka som serveringsvagn och bostad för Magnus röda frukstskål (som jag antar kommer att få bo kvar – något känslomässigt med den….) och bröd! Jag vill inte ha brödet på en bänk. Vi köper oftast skivat bröd, så det kan lika gärna bo i närheten av köksbordet där det ska användas.
Om vagnen kan ha en fast parkeringsplats som funkar bredvid köksbordet utan att vara i vägen när man vistas i köket, eller ska sätta sej i kökssoffan skulle det vara perfekt!

Kyl och frys kommer nära köksbordet, men tyvärr en bit ifrån matlagningsplatserna. Och efter att ha burit grejer i famnen från vardagsrummet till lilla köket ett par veckor har jag börjat fundera om man måste göra det jämt eller om man kan lasta ut på en vagn och dra bort till matlagningsplatsen – och samtidigt få en extra arbetsyta på vagnen också! Visst, det är bra motion att gå mycket också… Platsen för den när man jobbar finns, men sen ska den helst inte "flyta runt" i köket, utan ha en fast parkeringsplats också. Jaja, vi får se hur det blir i mathörnan och hur flödena funkar innan den köps in iallafall tror jag.

På onsdag kommer vitvarorna!

Avslutar med en bild på badrummet som ni nog inte fått se golvet på. Sedan ska jag göra ett scrapinlägg också =OD

image376

5 COMMENTS

  1. Så kul att se hur det går frammåt. Måste kännas skönt att köket börjar komma på plats. Badrummet ser härligt ut. Antar att ni riktigt längtar till ett härligt bad i erat bubbelbadkar nu.
    Kram

  2. Hej! Vad roligt att ha hittat en byggar-blogg till! Vi köpte hus för snart två månader sedan och håller på att renovera för det vilda! Ännu så länge är bara sovrum och vardagsrum klart, men mer kommer, allt skall göras om! Kika gärna in på vår blogg och kommentera! Sitter på jobbet nu och har tyvärr inte möjlighet att surfa igenom hela din blogg, men det skall göras. Såg dessutom att det är en scrap-blogg! Jag har en ytterligare blogg där jag lägger upp mina scrapalster: http://spessartin.blogg.se Gissa om det blir en rejäl scrappning om all renovering av huset sedan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.