Semester?

image356

(detaljbilder längre ner)

Långa förklaringen som man inte behöver läsa om man inte orkar

Den här LOn har jag knäckt på ett par veckor. Den visar min iCal-vecka i början av maj. Jag har ända sedan jag gick in i väggen haft svårt med planering och prioritering. Sånt skötte min hjärna till mej automatiskt innan, men nu får jag kämpa och slita för att hitta verktyg och redskap som funkar ihop med mitt jobbande och mina rutiner. Det är som att lära sej gå igen…

Mitt senaste försök är att "journalföra" mina arbetsdagar i datorns kalender. Jag har alltid haft den visad som månadsvy tidigare, men en dag satt jag och lekte med den och flippade fram veckovyn. Som den T&E-datoranvändare jag är provade jag att klicka in en ny aktivtet på en tid. Sedan drog jag lite i rutan och det visade sej väldigt snabbt och smidigt att tagga upp sin dag och sina projekt i tidsblock. Olika färgade kalenderkategorier har jag kört med länge, så detta var bara "nästa steg".

Det var extra roligt att börja en vecka när jag dels var i flow och dels hade tokspäckat schema. Syftet med mitt projekt är dels att lära mej hitta mina tidstjuvar, dels att försöka få ner min multitasking lite och göra en sak åt gången och dels få "svart på vitt" hur mycket jag faktiskt gör när jag jobbar. Ibland lyssnar ens dåliga självkänsla på alla som gnäller och tycker att jag bara sitter och "pular med datorn hela dagarna". Ja, datorn är mitt arbetsredskap. Busschauffören kör buss och muraren går med mursleven… Och att Scrappiz tar mycket av min tid är ganska tydligt här – men kikar man på _vad_ jag gör med Scrappiz så är det mycket företagskontakter, mycket bloggfixande och mycket administrativt. Inte så mycket "slösurfande i forumet" som man kanske tror… Scrappiz är brunt, rött och lila.

Tiderna sträcker sej från 6 på morgonen (hör absolut inte till vanligheterna att jag är uppe så tidigt, men jag skjutsade Magnus till bussen den morgonen – det var då Scrappiz framsida hade havererat också, så det gick åtskilliga timmar att brandsläcka och hitta en temporär lösning på det) till 23 på kvällen. De grå blocken är lunch/middag/siesta. De blå är privata grejer. Det oranga är scrap- och pyssel!! Grönt och turkost är annat jobb med andra kunder och administration/mail/fakturering m.m.

Jag är sådan som personlighet att jag trivs med att jobba i skov och går in i ett flow då. Det jag förstått under min rehabilitering, som verkligen fick mej uppåt många steg var insikten om att jag inte blev sjuk av för mycket jobb, utan av alla negativa tankar och att jag trodde på alla som sa att såna intensiva arbetsperioder inte kan vara bra för en. Konstigt egentligen att man ska lyssna, när jag alltid fungerat så, och mått bra av det tidigare. Det största problemet är väl att jag oftast glömmer eller inte tycker jag har tid eller behov av att vila mellan mina flowperioder. Detta brukar kroppen se till att berätta för mej dock, och jag blir bättre och bättre på att lyssna. När jag försöker jobba när jag inte borde brukar det "ta emot". Det händer liksom ingenting. Det kommer inga idéer, jag får ingenting gjort. En dag på stan, eller en ledig eftermiddag, eller något annat som bryter mönstret brukar funka tillfälligt. Men ibland behöver jag ta ledigt fler dagar.

Tillkomsten av LOn

Jag ville göra en LO som visade hur rörig och hektisk den här veckan var, så jag stökade till med spillpapper i massor med färger. Klockor kändes som ett givet val för dekorationer också. Men jag hoppas att jag även lyckas förmedla att det var en bra vecka. Att jag hade kul och mådde bra!

Jag gjorde LOn på träffen i Hoby i lördags, med mycket input från bordsgrannen Sanna.

image357

Väskhandtaget kom på allra sist. Sanna hade rotat igenom allt mitt pryttel och glömt lägga ner det i en av boxarna. Så jag tog det och satte det i ena hörnet, för att fullborda hur crazy LOn kunde bli. Öljetten är från en AMM-paket tror jag, och jag har svårt att tänka mej att pappret den sitter i är syrafritt.

image358

Rubriken är buggad Abigail i färdiglimmad foam (köpt hos Anna på Handstämplat) – egna thickers.

image359

Veckans höjdpunkt fick en särskilt pilmakering med de nu så trendiga Phototurnsen – Sanna hade otroligt nog någon över som jag kunde få. =OD

Veckan efter tog jag som ni trogna bloggläsare vet – S E M E S T E R

12 COMMENTS

  1. Tokgillar den här layouten!! Vilken kanonidé att scrappa en vecka så här – dessutom är den otroligt snygg och intressant att titta på!!

  2. Såååå läcker LO!! Hoppas att du hittar dina tidstjyvar och struntar i att lyssna på dem som försöker komma med pekpinnar!
    You go girl!!!!

  3. Anna, titeln är utstansat förklistrat dekorgummi. Revans abigail, men eftersom det inte gick att köra i revan *morr* så körde jag det i Ankis Cuttlebug istället – gick hur bra som helst…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.