Tapeter i köket m.m.

Nu börjar det vara dags att välja tapet i köket. Det kommer att gå åt ungefär en rulle eller något, då vi bara ska ha tapet över bröstpanelen i mathörnan och runt lite skåp och fönster typ. Bröstpanelen blir glansigt vitmålad, taket är väldigt vitlaserad panel (man ser kvistarna, men taket känns vitt) och golvet är ju också vitskurat. Till det har vi de ljusgrå luckorna från IKEA med sidostycken i panelaktigt…

För att få allmogestilen snöade jag tidigt in på vitt och blått, som känns kök för mej. Vår nya kökssoffa, som jag nog glömt blogga om, har blåvitrutig dyna också… Sedan har vi köpt servisen som är blåvit på IKEA också.

Jag har kikat på några vanliga billiga tapeter från Boråstapeter:

image360

Den med blått skröfs och ränder. Magnus gillar också. Jag tycker den är aningens feg, och är rädd att det blir väldigt randigt….

image361

Här små blåvita blomrankor, som Magnus också gillar. Denna blir det nog om jag inte får igenom några av mina modigare val…

image362

Denna ingår i kollektionen Kitchen Art, och är lite mer fransk cottage-stuk. Den finns i samma mönster men med rent vit bakgrund också. På datorn är denna inte lika ljus och "gammeldags smutsig" som den var i tapetböckerna, så jag ska nog försöka låna hem en provbok så Magnus får se den lajv också. Den kändes som om den matchar vårt gråa och förstärker vårt försök att göra gammeldags…

Men denna är ändå favoriten:

image363

Midbecs från Paso doble-kollektionen. Jag hittade ingen bild med det blå mönstret tydligt, så ni får se den rosa eller röda versionen. I Blått skriker denna "Gustavsbergs blåvita krus" och det mönster som de förstorat upp på modern matservis också – om ni vet vilket jag menar. Jag tycker den är underbar, men Magnus tycker såklart den är för blommig och vill ha en mer diskret och tråkig….

Vilken tycker ni?? Har ni andra förslag? Jag bara snabbskummade lite kataloger på Färghuset, och har inte engagerat mej lika mycket i detta som i sovrumstapeten.

F.ö. har vi varit med stora shoppingbyxorna på hos Luddwes idag och inhandlat alla vitvaror till köket . Tjoho, jag fick min önskekyl:

image364

Sedan blev det inte aaaalls det Hafa-badrumsgrejs vi hade bestämt oss för innan. Försäljarslyngeln hade snabbt lirkat in Magnus på Vedums grejer istället, och jag fick vinka bye-bye till mitt Hafa spirit-högskåp till förmån för andra, mycket dyrare möbler, som hade "rättare mått" enligt snickaren. Jaja, jag klagar inte så högljutt *pekar upp på min kyyyyyl*. Prylarna kommer nästa onsdag. Badrummet kan ställas rätt in. Köket är kanske inte klart, men inte långt ifrån…

Och idag har Magnus satt fläder!!

image365

4 COMMENTS

 1. Din favvis-tapet hade ju varit underbar!!! Men den kanske inte är så manlig :o) I andra hand hade jag tagit den lite gråa tapeten med blå små duttar. Kan tänka att det blir lite väl randigt med panel och med era köksluckor annars…
  Det tror jag i alla fall… Spännade att få lite ny uppdatering – kollar in ofta och hoppas hitta ett nytt inlägg!!!
  Kram

 2. Wow, vad snyggt ert kök kommer att bli….oavsett vilken tapet ni väljer (jag hade nog valt Gustavsbergs-tapeten i alla fall 😀 ). Följer fortsättningen med spänning!
  Kram Mia

 3. Spännande följetong det här – hoppas det går bra med tapetvalet!
  Fläder – MUMS!!! De blommar här uppe med nu , bara ett par styckna men snart står hela busken i blom med den härliga doft som kommer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.