Leva med kaos – långt med mååånga bilder.

Riva ut gamla sovrummet

Vårt gamla sovrum har varit utrivet en dryg vecka, ner till timret.
Här är ett tapetprov som hittades under en dammig masonitskiva.

image322

Denna lilla söta dörren dök upp mellan sovrum och kök (vi visste ryktesvägen att den fanns). Den vanliga dörren ni ser till vänster är alltså också ganska liten i förhållande till nutidens standard… Takhöjden i rummet är cirka 2 meter. Vi tänker försöka renovera upp snutte-dörren och använda på ungefär samma plats, som dörr in till sopskrubben (förlåt – återvinningsstationen) under vår blivande trappa.

image324

Dörrar är kul! Kunde inte låta bli att plåta de tre dörrarna bredvid varandra. Pluttedörren står lös, lutad mot väggen, om ni blir desorienterade. Väggen den satt i finns inte heller på den här bilden.

image325

Gamla "stora köket"

Vi har haft en lite större köksdel med kyl/frys, vedspis, detta fantastiska skåp och bänk, som går i graven utan några sörjande. I den mindre köksdelen, som är vårt fungerande kök för tillfället finns diskbänk, 3-plattorsspis och en 50-diskmaskin. Den delen renoverade Magnus strax efter att vi blivit ihop, men fick ändå små-maskiner av utrymmes-skäl + att han var övertygad om att han inte behövde större… *fniss*

image327

Det har inte funnits några luckor för hyllorna medans jag bott här. Gissa om jag kommer att ha några öppna hyllor i mitt nya kök?

Det enda vi sörjer är detta:

image328

Den gamla vedspisen åker tyvärr ut, till förmån för en modernare vedpanna med vattenmantling till vårt golvvärmesystem. Det är riktigt riktigt tråkigt! Och inte gör de moderna vedpannor med allmoge-stil heller – hur korkat som helst!! Vi kommer troligen att säölja spisen, så den kommer hem till någon ny som kan älska och sköta om den. Vi kompenserar det med en gammeldags spiskåpa istället.

image329

Så här såg det ut när Magnus rev mellanväggen mellan vårt gamla sovrum och vårt gamla kök. Han plåtade med sin mobil.

image326

Så här mysigt trägolv hittade vi under den gamla plastmattan

image330

Tyvärr inget vi räddade heller, eftersom golvet måste brytas upp och isoleras och läggas värmeslang och grejer under. Men det fick oss iallafall att fundera en vända till om vi inte trots allt ska ha trägolv i köket. Plankgolv då alltså. Jag har sagt nej till laminat *ryser* och klinker * dubbel-rys*. Så valet står mellan trägolv (ev. klick), plastmatta och linoleummatta (isåfall vitt-mörkgrå-rutig tror jag).

Stampat jordgolv
…har vi nu i vårt kök. Det ska vara modernt igen har jag hört. *ASG*
När jag åkte till Helsingborg i fredags tog jag bilden på de gamla tomma skåpen, och så här såg det ut när jag kom hem – visst är han duktig, min man?

image331

Upphöjningen mellan balkarna är källartaket.
Russin vill gärna in och inspektera då och då – och kommer ut som en helt annan katt. Det går in en svart glänsande katt och kommer ut en grå gammal gubbe…

image332

Här är vårt vardagrum. Eller kök? Kyl och frys har fått flytta hit (går _inte_ in i lilla köket). Vi sitter vid soffbordet och äter. Igår kom vi på att vi nog skulle vara lite miljöbovar ett tag och använda engångsartiklar, så vi slipper bära så mycket disk. Vardagsrummet sitter i dagsläget inte ihop med det fungerande köket, och man kan inte gå genom vårt blivande kök utan att ramla ner i källaren och bryta alla ben… Toaletten är tyvärr också i andra delen av huset, avskuret från vår bostadsdel, så man får gå ut om både för att laga mat och uträtta sina behov. Det var ett friskt uppvaknande i morse när man skulle slå morgondrillen =OD. Förhoppningsvis blir inte kaoset alltför långvarigt. Golvet i nya köket har högsta prio att göras gångbart igen.

Köksinredningen från IKEA kommer nästa vecka – men tills dess är vi nog inte klara för inflytt… Inte ens Magnus är så snabb och effektiv.

Avslutar med en trädgårdsröjningsbild som jag tog för ett par veckor sen och blev ganska nöjd med.

image321

10 COMMENTS

 1. Så mycket spännande ni hittar i huset medan ni renoverar. Kul att du dokumenterar det.
  Hoppas att köksgolvet snart kommer på plats så ni slipper springa ut på morgonen ;o)
  Kram

 2. Jag säger som de andra – det är jättekul och spännande att följa er färd mot herrgårdsstuket – och den lille gråe gubben ;-D
  Kram

 3. Oj, oj vad mycket det händer i huset.
  Den lilla dörren var ju bara för söt, känner igen storleken från huset på landet. Många fina skatter hittar nu under plastgolv och under många lager tapeter.

  Kramen Anna

 4. Hej och tack för kommentaren om min mage! Är själv rätt så kär i den, nästan jämt… 😉

  Ser ut som att det är en del kvar att göra i drömhuset, men åh vad mycket spännande ni hittar på vägen!

 5. Men vojne vad mycket jobb! Och vilket äventyr att renovera ett gammalt hus, man vet aldrig vad som tittar fram under golv och bakom väggar. 🙂 Kul att få se alla bilderna! Ha det gott! Kramis!

 6. Åhhh vad jag känner igen det där! Vi hade kyl och frys i det som skall bli vårt bibliotek, köksbordet är i vardagsrummet som nästan är klart, hua, det är verkligen rörigt, men vad härligt det är att få göra om och få det precis som man vill ha det!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.