Tjoho för julkort!

Varje år får jag ett sånt sug efter att förverkliga alla mina små dekorationsdetaljsidéer och använda alla fina julpapper jag envisas med att köpa på mej. Jag räknar mig inte till kortmakarskaran normalt, och gör mest kort under "tvång", men julkorten är något speciellt. Jag har även lyckats att inte drabbas av tvångshetsen, utan har helt klart för mej att jag skapar om jag vill och så länge det är roligt – resten får köpe vid behov…

I onsdags var jag hemma hos goa Marie och påbörjade mitt julkortskapande för i år. Jag hade iofs tjuvstartat i Göteborg och satt tonen för mina julkort i år. Detta kortet gjorde jag i Göteborg.

image672

Fokus på läckra julpapper, god jul + någon dekorationsdetalj. Så ville jag ha mina julkort i år.

Efter kvällen hos Marie, när jag knåpade ihop 7 julkort och ett dopkort till kusinens nya bebis, ville jag inte gömma pysselsakerna i stugan, så jag tog in väskorna i tv-rummet och ockuperar nu soffbordet ett par dar.

image673

Ett pyttekort (8×10 cm) från kvällen hos Marie. Jag är helt kär i den lilla GodJul-stämpeln som verkligen kommer till sin rätt på ett så här minimalistiskt kort. Pappret är DaisyDs underbara julpapper (liksom scrappeningkortets). Så Sara!

image674

Detta ser mer lila ut än det är. Cardstocken är iofs mörklila, men det hände något i scanningen.

Jag körde ett litet embossingbus i köket igår också och guld/vit/frost-embossade lite God Jul-text för lämpliga plattor och skyltar.

Ett annat bonus med julkortskapandet är att jag i stort sett tömt mitt cardstock-spill-laget redan! 15 kort är skapade och jag har stommar färdigskurna i alla möjliga små-format till kanske 10-15 till. Sen är storspillet slut! Jag har även tagit till hela cardstock-ark där jag velat ha färger jag inte har i mitt spill, men tänker i första hand satsa på spillet.

Sedan har jag plockat fram diverse utstansat i mina gömmor som passar till julkort, för de små detaljerna.

image675

Här pytte-holly och bär från någon QK-girlang jag nog har som die också…

image676

Här ett hjärta och Maries stora fernstans som jag passade på att fylla lagret med lite. Själv har jag mellanstansen och kan stansa när jag vill.

Säg till om ni vill se fler julkort – annars laddar jag resten i mitt galleri bara. =OD
Dopkortet har jag bett mamma scanna, för det glömde jag innan jag skickade det.

7 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.