3 månader igår

Vår lilla Greta-fis fyllde 3 månader igår. Jag försökte plåta henne lite på 3-månadersdagen, men det är inte lätt att plåta kattunge…. Har jag sagt det förr? =OD

Så här blir de flesta av mina bilder.

image553
image554
image555

En bild fick jag iallafall igår, i myyyysljus, med vilande Greta på magen… Dessa små tassar!!!

image556

Idag har vi varit ute och härjat i trädgården. Russin gjorde oss också sällskap, och en lång mysstund tillbringades på vår solvarma altan.

image557

Greta uppe i favoritträdet. Idag såg jag henne halka till uppe bland grenarna och demonstrera hur duktig hon är på att reda ut nästan druttel-situationer – en riktig lite akrobattjej. Jag är f.ö. inte särskilt orolig för fall när hon är i biggarå-trädet. Det är inte så högt att jag tror en fallande kattunge slår ihjäl sej om hon druttlar ner därifrån. Visst är blicken härlig!

image558

alltid på språng, med klar blick och framåtriktade öron – detta är nytt ställe hon befinner sej på. Tror inte hon varit särskilt mycket på södersidan, och hon går nästan ingenstans själv. Gärna långa stycken med sällskap av "mamma" dock.

image559

En ganska talande bild – hon satt på trappstenen när jag skulle plåta….

image560

Greta har varit på upptäcktsfärd bakom vedbon – mycket fågel i trädgården på förbisträck idag. Talgoxar och blåmesar skällde väldigt på henne.

image561

Det är blött i gräset, eller en liten avledande manöver "va, nä, jag ska inte smyga och attackera stora katten, jag sitter ju bara här och tvättar mej"…. Varken jag eller Russin går på den lätte.

image562

Smygi-smygi… Russin märker iiiingenting…. nädå…

image563

Attack! Fast nä, jag vågar inte riktigt, han är ju så stor den där Russin…..

image564

Härlig motljusbild. En stund senare fick jag se att hennes ögontofsar var ihopkletade i mitten av något spindelväv hon klibbat fast sej i (man ser det lite här…). Såg jättekul ut, men jag lyckades inte får någon bild innan det försvann. Såg ut som en tiara eller något när hon tittade uppåt. =OD
Hon tittar för övrigt fascinerad på Russin – hon gör det mycket och ofta….

image565

Lyckades få en underbar bild på Russin när han tvättat sej och låg och rullade i solen på altanen. Min fina älskade kisemurr!! Prickarna på nosen har han fått av någon oartig katt i grannskapet….

image566

Greta uppbusad med att gräva fram något under en platta – rätt ljus för ovanlighetens skull, att plåta gråkatten i… Jag vet inte varför nästan inga bilder blir bra – det måste vara färgen som spökar…

6 COMMENTS

  1. Bilderna blev ju bättre och bättre ju längre ner man scrollade! 🙂 Härliga foton du har tagit ute! Men det kanske kan bli någon kul LO av de ”misslyckade” också! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.