Bygget i helgen

I helgen har Magnus spikat klart ribb och målat nästan hela södersidan. Det saknas lite smådutt här och där bara (uppe på takkupan som var glömt sedan tidigare) och "underslaget" (heter det så igen?). Altansmuttens sidor är inte heller färdigribbade än, men annars är det nästan klart med utsidan nu! Har inga bildbevis – ni får tro mej. Ser nästan ut som förra helgen, men rödare och med ribb… *skrattar*

Vi prioriterade att åka på auktion mitt på dan igår (hittade inget skoj – jo, en Ergo kakaoburk, men den orkade vi inte vänta på + att den nog skulle bli dyr, för den stod ihop med andra plåtburkar, som de säkert inte delade på), sedan småpysslades det bara lite och mannen for iväg på sjöfågeljakt en runda.

image599

Jag påbörjade "tömma vitrinen i vardagsrummet"-projektet och flyttade in alla glas i väggvitrinen i köket. Har försökt tänka både förvaring- och användningstänk. Vi använder t.ex. whiskyglasen nästan varje vecka, så de fick stå långt ner mot vardasglasen. Jag bodde med glashållare ett tag i Lund och gillar verkligen att ha fotglas så. Särskilt höga rangliga skumpaglas känns bättre hängda. Lustigt nog var glashängarna från IKEA inte tänkta till IKEAs skåp, för det gick inte att ha två uppskruvade bredvid varandra. Fick såga av en pinne, sedan sattes de upp så att glasen får plats i sidan osv också. Blev lite ojämt mellan pinnarna i skarven, men jag löste det med att hänga 6 likadana glas på pinnarna som det är tätare mellan.

Jag flyttade även in hyllor och lite pryttel i andra väggvitrinen, men det är inte färdigt, så det får ni inte se. Nu hävde jag mest in sånt som stått och drällt på bänken under – det ska nog inte alls bo i vitrinskåp sedan när vi har alla lådor i funktion.

Våra vardagsglas och muggar har inte flyttat till nya köket än – de får bo kvar i närheten av den fungerande diskmaskinen tills nya köket ska börja användas. Därav tomma hyllan underst i glasskåpet där vardagsglasen ska bo. Muggarna ska bo i andra väggvitrinen ovanför bänken med kaffebryggaren.

image600

Vi har förresten valt kakel också – även denna bild är mobbebild (liksom vitrinbilden) i dåligt ljus, men man ser vad det föreställer iallafall. Avlångt, lite ojämt kakel och några dekorbrickor för att andas rätt tid. Bestämdes på stört när butikstjejen tog fram provet, eftersom det var en kombo av bådas önskningar. Hämtades i fredags.

Vardagrummet

Vi har börjat fundera på byggets framtid och vardagsrumsprojektet. Just nu sitter vi lite fast i köket igen i väntan på murarnise och rörnisse för kökspanna, vatten och avlopp. Golvet i nuvarande fungerande köket måste bl.a. rivas upp för att kunna koppla på nya kökts avlopp – snacka om att den tanken äter energi! Men antagligen är det en oro i onödan, som så mycket annat vi trott ska vara skitjobbigt och ta massor med tid – det kanske löses snabbt och smidigt när det väl tas tag i det också. Vi vill egentligen inte börja med vardagsrummet förrän köket är klart. Men eftersom vi är beroende av hantverkare i köket nu kanske vi ändå ska göra ett ryck med vardagsrummet. Då måste vi bara tapetsera i kökshörnan så vi blir av med kökssoffan i datorrummet och kan ställa in TVsoffan där när vi tömmer vardagrsummet.

Vardagsrummets göra lista:
* riva befintliga innerväggar
2 x hallvägg (gamla ytter och inner) + vindstrappa + garderobsskrubb
* Riva upp golvet
stor del av golvet består av hål ner till källaren, men stenfoten runt om måste grävas ut lite, precis som det gjordes i köket, för nytt bjälklag, isolering, golvvärmekabel. Förhoppningsvis kan detta fixas över en helg, när allt kan skickas genom altandörren. Trots dagboksanteckningar här i bloggen under hela bygget kan vi inte minnas hur lång tid köket egentligen tog från stampat jordgolv till nytt golv… Ska kolla tillbaka och se om jag kan lista ut det…
* nytt golv
* ny innervägg mot trapphuset (timmerväggen som står där nu är sned och det sitter en dörr i den, och den andra biten är inte fin nog att spara heller….)
* isolera och gipsa väggar
* tapeter

Kanske kan vi hinna klart så pass att vi kan ha gäster till jul? Vågar man planera det så? Gästerna kommer antagligen med husvagn om de kommer, så boendet är löst, men man vill ju gärna ha lite julfint också om det nu kommer folk…

7 COMMENTS

  1. *fniss* Det där kaklet ni har valt… vi har ju nästan lika dant, kika under vår kökskategori! Vi valde ju små infällda bestick i metall istället, men jag måste verkligen säga att våra kakel liknar varandra otroligt mycket!

  2. Här har veckan gått i blixtrande fart. Ibland tycker jag att det är synd för jag hinner liksom inte med. Jag skulle vilja känna in och njuta av varje stund men då kanske tiden går jättelångsamt. I alla fall så njuter jag av den här stunden när jag är ute och tittar på din sida.

  3. Tusen tack för i helgen vännen!! Mycket kvalitetstid och goa minnen! 🙂 Hoppas du börjar landa igen och att vi får se dina fina layouter här. 😉 Må så gott! Kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.