Hål i huset

image570

Vår södervägg – rött och vackert timmer!

Ni minns tjatet om altandörrsprojektet? Nu är det på gång.

image571

Motorsågen fick jobba i helgen, och här sopar Magnus ut det värsta spånet. Sedan fick jag storsanera resten av rummet, eftersom det just då var tvunget att börja blåsa, efter vindstilla väder i flera veckor. Nu är det städat iallafall.
De slitna sofforna är vi lite glada att vi inte hunnit byta ut, nu när Greta är som värst monstrig. Hon gillar att klösa på soffor och fåtöljer….

Igår var hela hålet igengipsat, och imorse var det väldigt kallt i vardagsrummet, med bara en gipsskiva mellan rum och ute… Så idag har Magnus påbörjat ifyllnadsprojektet. Dock är altandörren TUNG, så vi behöver en klase starka killar som kan hjälpa till att få den från garaget till sin plats. Tyvärr gick det inte att enkelt lyfta av dörrarna – hela konstruktionen är ihopskruvad och grejad… Så alla som känner sej manade – ring Magnus och boka tid för dörrprojektet!

image572

Fönstren är iallafall på plats nu, så grottkänslan försvann lite. Dörren ska vara till höger om dom i bild. Jo, och väggen soffan står mot ska bort, liksom nästa vägg bakom den, om ni undrar varför vi satte dom så knasigt =OD

Vi ska inte börja med vardagsrummet förrän köket är färdigfixat. Där väntar vi på 1. Murarnisse (skulle komma förbi ikväll och kika) till nya "hål" till 2. kökspannan, som också ska på plats. 3. Köksbänkarna ska läggas på plats, 4. tapeter, kakel och klinker ska bestämmas, beställas och komma på plats. 5. Inredningar och inflyttning i skåp och lådor. 5. Möbler.

En liten lustighet om mitt plåtande kanske?

image573

1 COMMENT

  1. Åh, vad jag känner igen mycket i era bilder fårn bygget! Vi har hallen och ett sovrum och toaletten att fixa nu, sen är allt i ordning. Iofs, saknas det trösklar och såna detaljer, men det kan man faktiskt leva utan ett tag till =) Hallen står på tur nu till helgen tror jag, det börjar bli lite brådis för vi vill ha dit golvvärmen innan det blir för kallt ute. När vi gjutit måste vi ju vänta fyra veckor innan vi får dra igång värmen, så det är hög tid att fixa det där nu. Kolla in bloggen så ser du vårt kontor/pysselrum som blev färdig nu för bara några veckor sedan!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.