Lite lite bygge….

Mannen boar, så det har sprattlat igång med köket om kvällarna.

image492

Vi fröööös i vårt hus nu när det var nattfrostvarning och annat runt förra helgen. 14,5 grad i sovrummet om mornarna och annat mysigt *not*. Värmesystemet är inte installerat, så vi har eldat lite i kaklisen, men den räcker inte så långt.

Häromkvällen fixade M med vårt blivande trapphus. Röjde, sågade och grejade och la skivor uppe i så inte värmen far rätt upp i vår stora, kalla, oinredda övervåning.

image491

Dagen efter var det dags för att ta tag i spis-väggen. Så här ser det ut där nu. Fortfarande lite beslutsångest om hur det ska lösas med skafferi och bänkar och annat + att golvet kan behövas tas upp för värmeslangsfixning osv, så det gick i stå igen. Kolla mitt snygga golv under kvasten! Längtar efter att få fram det och njuta av det!

image493

Måste även visa min fina hotspot i köket. Bara för att visa att så här ska det ABSOLUT INTE vara sen. Mannen har för sej att denna bänken ska vi ha frukt och bröd och brödrost osv på. Skulle inte tro det…. Kanske brödrosten, men det är ett stort kanske. I övrigt ska bänken användas till arbetsbänk, som man kan lasta ut smör och ost och bre mackor vid. Den ska vara tom avlastningshylla när man plockar ut varma saker ur ugn och mikro. Den ska INTE vara pappers-reklam-tidningshögs-avlastningyta heller! Då har jag hellre en hög på köksbordet med sånt!

Nu står det lite onödiga grejer här också, eftersom mitt behov av skafferiskåpet är för stort. Det är alltså inte på plats än, och då har allt annat också förfallit i någon slags väntan på bättre tider. De lådor som faktiskt är inflyttningsklara är fulla med sågspån efter handtagsiskruvandet, och jag har inte orkat….

En vecka som småbarnsmamma har tärt på min energi, men jag kommer väl snart in i de nya rutinerna + att bebisen gradvis blir mer och mer självständig.

Plåtburks-uppföljning

Måste sticka in att det var kul med såååå mycket respons på mitt burkinlägg. Det kommer att bli många fler i framtiden, både plåtburkar och "Hur jag flyttar in sakerna i mitt kök" osv. Så håll ögonen öppna. Kom på när jag såg kommentarerna att jag hade glömt en massa burkar i samlingen. Digestiveburk har jag ju en gammal fin McVities (men i den bor mina akvarellpennor för tillfället – den var så perfekt storlek till det). Ballerinaburk kunde jag inte låta bli att adoptera en förra sommaren – fin och hjärtformad. I sommar har den till och med haft 3 invånar-Ballerinapaket. Varning utfärdas för att blanda mint-paket i burken – ALLT smakar mint sen. För er som inte smakat kan jag rekommendera toffe-varianten. Kunde inte låta bli Pågensburken heller i somras, även om just kakburkar inte brukar vara någon bristvara. Whisky köpt företrädesvis på plåtrör, och inte har jag hjärta att slänga dom… Tänk om det blir en barhörna någongång i framtiden – då måste man ha utsmyckning! En Gevalia-kaffeburk har vi till kok-kaffet (Zoegas smakar inte gott med Blekingevatten). Svägerskan kom med den och kände sej så fånig med den som present, men jag blev överlycklig, för den var ju så fin! Att den är till kok-kaffet beror på att den inte är riktigt lika praktisk som den "vanliga" kaffeburken med patentlås-moj som vi har till storförbrukningskaffet. Jag har säkert fortfarande glömt en hel hög, men som sagt, fortsättning följer. =OD

Nu är det fredagkväll och baddags! Ingen kattrapport idag.

1 COMMENT

  1. Nostalgibild, jag ser att ni har en vedspis, för mej som är uppväxt på landet är väcker det barndomsminnen, och semester också, förden delen, efter alla sommrar i mitt föräldrahem.
    Sååååå söööööt kissekatt, mer bilder av den är inget problem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.