Flyttrapport

Nu har mephizto flyttat till sitt nya hem, och han fann sej snabbt tillrätta hos morbror Deuz, som ju nästan är mamma liksom. Jag får fortlöpande rapporter av matte Sara, och känner mej helt lugn för killen!

Övriga familjen på kvällsutflykt i solen.

Nästa på tur nu i veckan är den här lillskruttan Skrållan, som flyttar västerut. Hon var nyss på upptäcktsfärd på mitt stugtak ihop med mamma katt, som inte är världens bästa förebild om man är rädd att vara av med sina katter högt upp i träd och liknande. Tack och lov är Greta också väldigt orädd på nervägen, vilket smittar av sej på kattungarna, som faktiskt klättrar ner lika lätt som upp dom också, eftersom mamma lärt dom att det inte är farligt.

I fredags hade vi dock ett litet katt- och träddrama, när vi fick besök av en strykarkatt, som skrämde slag på småttingarna. Skrållan kom infarande genom kattluckan, fräsande och dubbelt så stor, med uppspärrade ögon. Jag insåg att något hade hänt, och gick ut för att kolla. Där var knäpptyst och stilla så man kunde hört en knappnål falla. Jag började fundera på havsörnar och annat som hade kidnappat Greg, och hittade tillslut stora katterna på andra sidan huset, stirrande på strykarkatten. Vi skrämde iväg honom med gemensamma ansträngningar, och sedan såg jag i ögonvrån Greg pila upp i päronträdet precis utanför dörren.

Där satt han kvar en timme senare när jag kom tillbaka från min morgonpromenad, och var ynklig. Efter en knapp timme hade han dock lockats ner (med tonfiskhjälp) och den upplevelsen var riktigt bra för hans självkänsla, för det blev direkt en helt annan, mycket tuffare katt, som vågar mer! Överlevde han "det hemska" liksom. Vi ska förnya hans annons på Blocket nu och hoppas att någon vill ha lille pillerill med den glada svansen. En riktig goding är han!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.