Snabbt om katterna och 12 veckor

Jag fick tips om de nya bestämmelserna som gäller vid "kattodling" (jo, det känns så när man läser regelverket) och har snackat lite med tjejen som tipsade. Det känns inte helt bra att gå emot de nya bestämmelserna när jag vet om dom, så jag har kontaktat ägarna till kisen som skulle flytta på fredag för att försöka skjuta upp flytten.

Stina har det bra, och kommer att klara sej fint. Gränsen är väl tilltagen för att skydda mindre och omogna kattungar, som inte är lika välutvecklade. Som någon skrev i kommentarerna finns det många dåliga exempel på filtätare och andra småtroll som tagits från sin mamma alldeles för tidigt. Det är inte tal om det här, jag skickar inte iväg kattungarna för att jag "vill bli av med dom så snabbt som möjligt", utan för att jag ärligt tror de är redo att flytta.

Småttingarna Skrållan och Greg är inte redo att flytta än, men tuffar på sej för varje dag som går. Jag tror till och med det var bra för dom att deras "andramamma" Stina försvann, så de får ta lite egna initiativ och våga lite mer.

1 COMMENT

  1. Som du skrev i ditt förra inlägg, jag tror att det är viktigt att se hur individen är. Vissa småttingar är kanske redo att flytta vid 9 veckor, medan andra måste vara kvar hos mamma tills de är 14 veckor. Vad gäller henne du fick länken av så är hon ju uppfödare vad ajg förstår, och det är självklart så att hon varken kan eller "får" säga något annat än att det är jordbruksverkets regler som skall gälla till punkt och pricka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.