Vardagsrummet tapetserat!

Det är svårt att välja tapeter när man inte riktigt vet vad man vill ha. Vi kunde tänka oss en massa olika varianter när vi stod i tapetbutiken, men till slut bestämde vi oss för en lite glansig pärlemo/champagne-färgad grundtapet. Vitt men ändå inte vitt liksom. Sedan kompletterade vi med en fondtapet med samma bottenfärg och ett grått flockat blomsnirkelmönster. Båda från Duro.

En annan sak vi inte bestämt klart är hur vi ska möblera. Det är problematiskt med snygg utsikt genom fönster, mycket TVtittande och mysig kakelugn som gärna ska kunna kombineras, och gärna med en lite ny möblering jämfört med hur vi hade det innan i gamla vardagsrummet… Vi diskuterade fram och tillbaka för att kunna bestämma var vi skulle ha fondtapeten. Tillsammans kom vi fram till att altanväggen var säkraste kortet. När tapeten väl var fastkletad på väggen fick vi synpunkter om dess placering, men det är ju inte så mycket att göra åt det nu. Såna råd tar man ju hellre innan fullbordat verk liksom… Jag är supernöjd, och det är huvudsaken!

Tapeten är alltså skimrande, så den reflekterar ljus snyggt! Det lustiga var att detta var den första tapet jag plåtade med mobilkameran när jag var på tapetrundan i februari, mest för skojs skull. Det hade jag glömt, och hittade bilden nu när vi redan hade beställt tapeterna! Den är blommig, men ändå inte romantiskt blommig, utan lite tuff, och väldigt nutida, så vi sätter lite spår av när vi renoverat i huset.

I helgen hade vi ovanligt mycket gäster och annat för oss, så vi blev inte inflyttningsklara i vardagsrummet. Elektrikern kikade förbi häromdan, men blev bara halvklar pga materialbrist. Jag tror bara det är strömming, lite fix runt kakelugnen (putsyta som skulle varit målad innan tapetseringen, så det sparades en bit i hörnet som ska dit med) och lite foder som är kvar före inflytt. Bokhyllor står och väntar i garaget, som vi fyndade på Blocket. Har span på en annan annons på blocket också, men pengarna saknas just nu, så det har inte blivit något köp. Soffa har vi inte heller råd med, så det blir väl till att flytta den gamla luggslitna soffan med oss iallafall. Kanske lika bra att bo in sej lite innan man köper nya möbler, för att känna hur vi vill sitta…

Jag fick en kommentar på kattungeflytten i mitt förra inlägg. Jag är ledsen om jag gör någon ledsen. Det är inte min mening. Jag vill bara säga att jag har tagit sveraks rekommendationer med i mitt beslutsfattande kring kattungarna, men anser att jag och deras mamma är fullt kapabla att fatta beslut om när de är redo att flytta hemifrån utifrån de olika individernas mognad och utveckling. Vi har även sparat en av de mogna, dominanta kattungarna, som egentligen är ganska uttråkad av bebislivet nu, för att hjälpa till att pusha syskonens utveckling. Hade han skullat hämtas tidigare hade jag inte lika säkert släppt iväg Stina nu i helgen, eftersom hon kanske hade behövts i flocken. Vi försöker lösa hämtningarna efter vad som är praktiskt för de nya ägarna, så att de har chans att bo in sej med sina nya familjemedlemmar ordentligt. Jag tycker det är viktigare att individanpassa än att slaviskt följa något som är en rekommendation satt för att man inte ska "slänga iväg" för små kattungar som inte är redo att lämna mamman.

5 COMMENTS

  1. Vilken härlig tapet! Blev jättefint och den där kakelugnen är jag helt klart avis på!

    Vad gäller att ta kattungar från mamman… tja, när vi tog vår lille buse så var han 11 veckor. Vet att 12 v är reglerna, men mamman var totalt ointresserad av honom. Hon stötte bort honom och visade klart att det var läge att han skulle stå på egna ben. Att slaviskt följa "regler" kan bli så jäkla fel, håller helt med dig om att man måste gå på individerna och hur de utvecklas och fungerar. Våran katt var absolut fegast och räddast i kullen, men när hans andra syskon flyttade och han blev kvar blev han plötsligt superstöddig och tuff. Han har ALDRIG skrikit efter mamma, eller letat efter henne, utan är kavat och nyfiken och äventyrlig som tusan, så jag tycker du gör helt rätt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.