Julförberedelser

Redan när jag fastnade för vår halltapet i våras har jag haft en liten vision, en inre bild av hur vi skulle julpynta i hallen. Jag har förälskat mej i grankonerna som dykt upp i lite olika utföranden de senaste åren. Men som vanligt var det en särskild sort som hade fastnat. En sort som inte fanns nånstans… Jag ville ha en enkel "vävig" i tre storlekar och guld, röd och svart. Inga pärlor, inte diod och akrylbling utan sisaltyp och en enkel punktslinga i. Jag har sökt och letat och kollat alla julljusavdelningar sedan de började komma upp, alla reklamblad, men kammat noll. Det närmsta jag kommit har varit Hemtex koner med en massa pärlgrus på…

Så igår var dom där… Ett sista ryck ner i säsongshörnan på Citygross i Kalmar gav högsta vinsten! Ingen kompromiss, eller jaja, tar väl denna istället då, utan exakt mina drömkoner!! Gissa om jag kollade på prislappen innan jag högg dom! Nope. Och dessutom var det ju ingen värstingvariant, så de kostade inte över hundralappen någon av dom.

Dom blev perfekta och gav precis den julstämning jag ville ha i hallen! Man ser dom i ögonvrån från soffan, från toa/badkar, från köket. Och de matchar tapeten perfekt! Undrar lite försiktigt om jag kanske sett tapetreklam med såna här koner eftersom den bilden dykt upp i mitt inre…

Vi kom hem med en massa paket från fyndhörnan på IKEA också, ett prov som kanske går hem. Vi får se om vi har marginalerna och centimetrarna på vår sida. Ledtråd : Ramdala.

Sedan har jag ett belöningssystem på min viktminskning, där en sak som stått på önskelistan och bevakats i julhandeln plötsligt ramlade på oss billigare än genomsnittet. En nyttosak som man kan ha kul med.

Den flyttade in lite tidigare än jag hade tänkt mej, men till det priset unnade vi oss den i julklapp (hittade den 500 spänn billigare på MediaMarkt än övriga elektronikkedjor och nätbutiker vi spanat av). Den är underbart vacker – nästan lite Macig – och väldigt rolig. Vi bowlade, spelade golf och tennis hela kvällen igår, och jag har träningsvärk idag, så nog funkar den alltid! Man var tvungen att köpa den här kostsamma snyggingen först, även om mitt egentliga mål var den här:

Fiten är inte inhandlad än. Den får vänta lite. Är säkert tokslut i julhandeln också. De hade inte den på MM och där jag provshoppat (=lagt i varukorgen) den på nätet är den också tillfälligt slut. Så den får vänta. Vi har kul med dom andra spelen sålänge. Sen blir det yoga och grejer av, det kan jag lova!

Den här snyggingen flyttade hem till mej i 10-kilospresent nyss också. Det var kära sambon som överraskade mej med en hett önskad lite bättre mixer till mina smoothies. Den fixar att mixa hallon och grädde utan att kleta ihop så man är tvungen att röra och gegga ut allt med en sked innan man mixar vidare… Förstår bara inte varför de inte kan göra grejer som man enkelt diskar i diskmaskinen. Jag har struntat i det med den gamla, lilla, när jag insåg att den skulle bli kortvarig som ordinarie mixer. Den har plastbägare som har blivit väldigt repig i diskmaskinen. Denna har glaskanna, så den borde tåla maskindisk, men jag chansar inte till att börja med. Det stod ju i manualen att den skulle vara "lättdiskad"… Fniss… Som om nånsin något är det???

Nu ska jag fixa med julkortsadresser, sedan blir det nog en runda på bowlingbanan eller golfgreenen. Fast jag har fått mycket motion redan idag. Har varit och lett förrymda hästar tillbaka till sina kompisar på min morgonpromenad bl.a. "Det är bara stora hundar" fick jag intala mej själv, för denna var en riktig biff!! Jösses vad stor! Men jag kände ju att hon var snäll, så det var rätt lugnt ändå. Fråga mej inte hur det kom sej att hon hoppade ut ur sin hage…

7 COMMENTS

  1. Vilken lyckoträff med dina koner!! Har själv haft ögonen på dem ett tag… De är läckra.

    Vad duktig du är med din viktresa! Klart att du var värd en grön mixer! En sådan har jag oxå fast vit. Jag kör alla delarna i diskmaskinen och har gjort hela tiden. Änsålänge iaf…! Gör små goda smoothies i den! Kanonbra! Det enda jag tycker är knepigt är hur hårt man ska spänna fast kransen i botten… För hårt så luktar det bränt, för löst så kommer vätskan ut i maskinen… Har inte lärt mig det riktigt ännu… Du har kanske ett tips?!

    Kram Annelie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.