Greta hos veterinären!

image778

Igår var jag med kisarna hos vår fantastiskt duktiga veterinär. Russin på sin årliga blodprovskoll – och han var pigg och frisk som vanligt! Inga risiga levervärden, njurarna funkar bra, högt blodsocker som vanligt (alla katter "stress-sockrar", och särskilt om de har diabetes, så det ligger alltid högt på blodproven och är ett förväntat värde), hjärta och lungor lät bra. Så han hänger med ett tag till om han slipper infektioner.

Greta fick sin första vaccinationsdos. Jag hade inte tänkt vaccinera henne egentligen, men fogade mej för sambons önskemål. Hon kommer att få "så lite som möjligt" dock, eftersom jag redan har ett övermedicinerat djur på mitt samvete (Russins diabetes beror bl.a. på en kur med kortison mot magåkomma). Men till slut blev det iallafall bestämt att hon ska vaccineras för kattpest och kattsnuva. Klamydia brukar man också ge mot, men det var tydligen inte så vanligt att bonnakatter behöver detta, då det mest drabbar raskatter, så då skippade vi det. Det känns fortfarande inte helt bra att ha förgiftat min lilla kisetjej, men jag vet att hon förlåter mej, och att vissa saker är nödvändigt ont.

Hon var så duktig och lika morsk som alltid! En liten protest vid själva sticket, men i övrigt bara glad och nyfiken på vad hon var på för ställe, och vad det var med Russin. Jag vet inte vem som tröstade vem egentligen, men Russin var också lugn som en filbunke! Har aldrig känt så sköna energier med honom hos veterinären innan! Visst, han gillade det inte, och han både gläfste och fräste när veterinären skulle sätta nålen och tappa blodprovet, men i övrigt var han ovanligt lugn och trygg. Jag bad honom jobba lite eftersom det var Gretas första besök, så kanske tog han den uppgiften på stort allvar och glömde sej själv en stund. Han brukar vara bra på att trösta alla runt omkring sej när vi är hos veterinären.

Veterinären tyckte Greta var så fin och mysig, och även om man vet att dom säger det till "alla" så är det ändå så härligt att höra, och man blir så stolt som matte. Jag gillar verkligen stämningen hos den här veterinären också – det bara flödar kärlek till djuren här. Jobbstressen tar aldrig över, hur mycket man än ser att de har å göra, de bryr sej ändå om både djur och deras människor lite extra! Karin tog sej tid att gossa med Greta efter sprutan, och Greta är ju inte sen att pussas och stryka sej mot folk som är snälla mot henne! Jag var tvungen att ta fram mobben och ta en bild, även om varken kamera eller fotoljus var det bästa. Greta hann få syn på något spännande utanför fönstret innan jag knäppte. 🙂

Avslutar med en lite halvkrystad film på Gretas senaste favoritaktivitet. Hon var väl sådär halvengagerad när jag plockade fram och skulle filma, men hon spelade iallafall sin roll för dokumentationens skull. Hon kan vara väldigt mer engagerad än så här, och sitter ofta och piper efter oss på sin stege, eller ruuuusar till sin låda och hoppar ner i den och sitter och lockar på oss när vi går i närheten. Absolut roligast just nu är det att vara Cujo-Greta!

1 COMMENT

  1. Hihi, när Deuz vill ha uppmärksamhet är det kontorshyllan och datorn som gäller!!! Fast just nu är nög tulpanerna favvisen, vilket kan bero på att de är sååå goda att äta… Skönt att det gick bra hos veterinären! Kram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.