Inget vardagsrum längre…

Dan efter jag hade 3 godingar här på miniscrapträff började sambon riva ut vardagsrummet. Det hade stått i tur länge, så min miniträff blev en bra deadline för att komma till skott.

image766

Här har det försvunnit en yttervägg, en innervägg, en vindstrappa och lite dörrar. Den gipsade väggen är badrumsväggen – äntligen kan man börja ha en liten aning om hur stort vårt nya vardagsrum kommer att bli! Sista snutten mot väggen är nygjutet betonggolv, resten ska rivas upp och grävas ut och isoleras och värmeslangas och ha sej, så som vi gjorde med köksgolvet för snart ett år sedan!

image767

Här står jag nästan i ingången från hallen. Där är igenplastat nu, och första natten efter igenplastningen vaknade vi av ett konstigt skrapplande ljud. For upp och hittade Greta på insidan – hon hade krupit under plasten vid köksdörren! Kakelugnen får en bra bit upp till tak nu, istället för att vara nästan ända uppe – gamla innertaket är rivet, och Magnus har prioriterat att plasta igen uppåt för att minska värmeläckaget.

image768

Kameran vriden lite åt vänster – vårt härliga fönsterparti!!

image769

Ljus-demonstration från hallöppningen. Vi överväger även att knycka lite av trappväggen nederst i trappan och ha öppet där för ännu mer ljus ut i hallen. Det som talar emot är att vi behöver våra väggar nu när vi äntligen får sådana, utan en massa fönster överallt! Har ju inte kunnat ha en bokhylla i huset knappt innan för alla fönster – med otäck utsikt 😉

Vi tittar ut i hallen också när vi ändå håller på:

image770

På den här väggen ska vi ha garderober med skjutdörrar till "hatthylla", säsongsförvaring, linneskåp och städskåp.

image771

Här är alla små väggsnuttar i ingångarna till sovrum, datorrum och badrum – samt ungefär en meter åt vänster efter garderoberna. (pussla ihop från svarta hyllan, via lilla bordet, till sovrumsdörren ungefär…).

image772

Väggsnutt bakom badrumsdörren. Runt hörnet är det vardagsrumsvägg. Där draperiet hänger har vi igenplastat nu. Den här väggsnutten syns bara när någon utomstående varit och stängt till min badrumsdörr – den är annars öppen alltid, eftersom jag inte "får" min fönsterdörr som släpper in det underbara syd-ljuset (plus att kattlådan står i badrummet och att vi har ett så fint badrum att jag vill njuuuta av det så länge jag kan!)

image773

Rundkikningen i hallen avslutas med förhatlig hatthylla, som kom upp mot min vilja (och jag protesterar fortfarande!). Den väggen vill jag helst ha så ren som möjligt, så man inte kliver rakt in i ett jackhav varje gång man kommer hem! Väggsnutten kofoten står mot försöker jag lobba in som "fondväggsbit" med en avvikande tapet. Här tror jag även husets kontrollcenter ska vara sen, med laddarstationer och annan "saker man ska ha på ett lättåtkomliugt ställe"-förvaring (nycklar m.m.) samt anslagstavla till skrubbalistor, komihåg lappar m.m.. Sånt bor bara på kylen under en övergångsperiod nämligen. Russin kom visst med på bild – det hör inte till vanligheterna!

Jag har hittat en röd tapet nu som jag måste kolla närmre på också. Samma märke som vår underbara sovrumstapet! Först tänkte jag bara bladslingorna, men nu börjar ränderna växa till sej också som lite coola, så jag vet inte… Det ska säljas in hos "fegisen" också 😉

image774

Igår kom våra cafépendlar upp – så nu har vi två fullmånar i hallen med dimmer! Urmysiga! Inget bildbevis.

image775

Hittade en gammal bild med spiskåpe-skelettet för den som är intresserad av konstruktionen.

image776

Skafferihyllan har flyttat in i köket – jag gillar att ha mjöl och socker i såna snabbyttor till matlagning o.d. Tyvärr är den ena utdragsmojen trasig på ett hörn, glasbyttorna väger BLY och har någon konstig volym så ingen vanlig livsmedelspaket i hyllorna idag passar perfekt i en bytta. Men jag använder den till småsluntar pasta, müsli m.m. Kommer nog att använda den mer nu när den är ännu mer lättåtkomlig. Vi funderade på om den skulle målas (igen, vi avlutade den när den skulle flytta in i gamla köket i bakgrunden, som förresten är till salu på Blocket), men vi skippade det. Spiskåpan har inte blivit målad än – vi behöver kunna måla utan värme i pannan, för att kunna täcka bänken under, och det har inte varit läge för det än.

Slutligen en bild på mina "små" kisar – eller var det grisar??

image777

7 COMMENTS

 1. Oj då Sara, hoppas det inte blir värre för dig nu då !
  Jag trodde inte i min vildaste fantasi att man kunde bli så utslagen av det här.
  Det är ju inte klokt. Känner knappt mina öron eller bihålor, känns bara helt igensatt och täppt.
  Säger detsamma: Krya på oss!

 2. Här går bygget vidare ser jag.
  Förstår att det är mycket planerande och funderande
  på färger och inredning.
  Kul att följa med i byggandet.
  Ska bli spännande att se slutresultatet!
  Snart ses vi!
  Kramiz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.