Jodå, jag scrappar på!

Dags för en scrappig uppdatering!

Just nu är jag väldigt mycket inne på "produktscrapping", vilket är raka motsatsen till välja foto, matcha papper osv. Jag bläddrar i mina papper och prylar, och använder det jag vill använda, sen väljer jag lämpliga foton efter det. Jag har precis fått hem en stor batch med foton från Crimson, som jag provade för första gången (och blev impad av!!), så jag har gott om foton att välja bland.

Jag börjar med en liten utmaning till er. Använd ert småspill och gör ett lapptäcke!
Kommentera detta inlägget när ni är klara, så samlar jag ihop alla som nappat och visar!

Istället för att kasta alla dom där gosiga småbitarna, så bestämde jag mej för att använda dom!

image779

Jag fyllde hela cardstocken med biltema-tejp, sen pusslade jag på färgsorterade småspillsbitar och kompletterade med fotofixade bitar överst. Det gick åt mycket småspill, så nu har jag ingen jättehög som suger energi längre. Däremot var det ju så kul att jag trots allt inte vågar slänga resterna (men jag har grovrensat bort en del stansspill, putsat till kanterna m.m.). Den här LOn var med i Scrappizbloggen igår.

image780

Jag hade förvånansvärt mycket rosa och rött spill också, som fick bli ett valentinkort till min älskling.

Småspillet har nu flyttat från den där rafs-lådan jag hade innan och aldrig kollade i, till färgsorterade plastfickor i en mjuk pärm bland papperna. Jag har inga som helst illusioner om att detta kommer att vara den allenarådande spillbitsförvaringen för all framtid. Jag satsar mer på förvaring och organisation som funkar just nu idag utefter hur jag gillar att scrappa just nu. Jag har insett att det ändras väldigt från scrapperiod till scrapperiod, och att det är ett av sätten för mej att puffa in ny energi i mitt skapande. Att prova nya sätt, nya inriktningar och organisera om. Allt man flyttar närmre eller får framför ögonen blir potentiella sid-material!

Jag har senaste tiden scrappat mycket inspirerat av det jag ser omkring mej i bloggar och på Scrappiz, och jag har både liftat och inspirerats på andra sätt.

image781

Detta är en lift av Lotta_Rs underbara 2 månader. Jag har fått den personliga utmaningen av Sanna att använda Basic Grey på varannan LO tills jag tröttnar, så jag tänkte jag börjar ordentligt! Med en riktigt läckert skräning bakgrund! Lägg märke till småspillet även på denna LO. Det kommer inte från mina färgsorterade plastfickor utan en av mina "pölar" med "bitar av papper som är för fina för att kasta", och att smacka dit småbitar som dekorationer eller ögonfångare eller bara stämningsförhöjare är kraftigt inspirerat av hur Malena scrappar. Hon har ofta nån liten papperstuss som sticker fram nånstans och hjälper ögat runt LOn. Jag tänker inte så mycket på vad eller hur jag sätter dom, utan går helt på känslan, vad som känns bra.
Fotot har Sanna tagit på mej på en av våra miniträffar under 2006 tror jag det var (jag kan kolla upp datumet exakt med utgångspunkt från LOn på bordet, för det står nog på den *fniss*)…

image783

När vi var och kollade på tapeter förra vändan fick jag en färgprovskatalog av biträdet i affären, som följde med hem. Jag är färgjunkie och har svårt att slänga vissa saker, såsom häftiga och inspirerande färgkombinationer. Den här gången gjorde jag något åt det, och klippte ut själva färgplattorna (som jag tycker borde vara löstagbara stickers istället för fastlimmade i katalogerna!!!) och monterade på en LO. Den gråa är egentligen silvrig. Enkel journaling, söt bild och en rubbe, sen fick den vara klar. Närhet är AC-rubons som jag svor ve och förbannelse över! Dom är hopplösa! Det är en väldigt väldigt smal gräns mellan gnuggar för löst så de inte lossnar och gnuggar för hårt så man trycker till pappret de borde ha fäst på så de aldrig fäster, och däremellan ska man alltså hitta perfekt gnuggtryck för att de både ska lossna från sin förpackning och fastna på pappret – utan att gå sönder! *morr* Några gick åt skogen, och jag fick använda Mysmaskens rubons-tejptrick för att plocka bort trasiga och förstörda rubons och rugga upp ytan så att det kunde fästa igen osv. Den tog säkert en halvtimme att få "bra nog". Synd, för typsnittet är ju sååååå läckert gammeldags tidningsruffigt!!

image784

Knappar…. Jag gillar knappar, men har svårt att använda dom! Nu har jag haft en period när jag fått mycket knappar (jag köper aldrig några själv, eftersom jag har massor från mitt loppisknappdille…), och jag kände mej mer eller mindre tvungen att göra något med dom. Beklagade mej lite på MSN för Virre, som genast utmanade mej att göra en LO med MINST 47 knappar på! Så det var bara att köra igång, och hälla ut den senaste påsen med underbart limegröna Creative caféknappar och flaskan med Scrappy glue. Dutt dutt dutt, knapp knapp knapp.
Rubriken är gjord av ångorna av de vita eggnog-foamthickersarna. Jag tror knappt jag kan kräma ut fler ord av dom arken nu. V-et är en 7a och L-et är egentligen ett utropstecken. Nu har jag bara ovanliga bokstäver och en väldig massa siffror kvar. Får snart hoppa på en utmaning att använda alla bokstäver man aldrig använder… =OD

Nu ska jag uppdatera min ticker, för det har jag glömt. Jag har några till i färdigmappen, men de väntar på publicering på olika ställen (tråkigt att hålla reda på….).

Nej, jag måste ju visa lite nya filtband också! Trodde inte jag skulle "behöva" fler än dom jag köpt på mej, men nu är jag osäker…. Bilder från Queen&Cos blogg.

image785 image786image787image789image788image790

8 COMMENTS

  1. Åh, jag blir så inspirerad av din blogg och vilka otroligt fina alster du har gjort! Jag önskar att jag hade haft mer tid att sitta med mitt srappande och orka med utmaningar och sånt, just nu blir det en kvart här och där och då gör jag någon enstaka layout, jsut nu från vår fjällvandring i somras.

  2. Hej!

    Om du har varit in på min sida så kanske du har sett att du försvunnit ur mitt länkarkiv. Jag har rensat ur och skapat en ren länksida för papper- och kortmakare så att jag hittar alla de bloggar jag vill besöka.
    Nu ligger din länk på en särskild ?min bloggrunda sida? vilket du ser om du tittar in hos mig.
    Jag tar mig en stund att surfa runt och samla lite inspiration samtidigt som jag säger detta. Vill inte att du ska tro att jag tagit bort din länk.

    Ha en skön måndag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.