Fläktkåpa nästan klar!

Dags för en byggrapport igen, eftersom jag kom på att jag inte visat vår fiiina fläktkåpa alls.

image725

Magnus svetsade ihop en stålställning med vinklade järnbitar (vad det kan tänkas heta på järnspråk) som han skruvade fast i väggen. Underst på ställningen är det alltså en liten "hylla" som det sedan är lagt och fäst lättbetongblock på som nederkant. Tunna stora block bildar sedan väggarna uppåt. En inbyggnadsfläkt skymtar bakom under arbetets gång. Greta var tvungen att klättra upp och inspektera när nu stegen stod så lägligt. Den tjejen skulle klättra 20 meter upp om hon bara kunde!

image726

Inbyggnadsfläkten och belysning. Till vänster är bara ett stort hål nu. Där ska fästas en plåt under som ska gå att torka av. Sedan lobbar jag får 2 likadana spottar där också så det inte blir så grottigt i hörnet över vedpannan. Eftersom mannen gärna tänder fläktlamporna när han ska elda i pannan tror jag den belysningen ska vara ganska lätt genomförd.

image727

Så här blev kåpan färdigmurad. Nu ska den finliras och målas med skrofflig färg, från tapetkanten vid dörren och ända bort till skafferipanelen. Kaffepannan och en ljusstake har fått flytta in på hörnhyllan som lite pynt. Kok-kaffebruken bor också där sedan gammalt. Helt sterilt ska köket inte vara!
Blommorna till höger på bilden här ska dock inte stå på den bänken. Den ska vara fri från pryttel, eftersom det blir huvudsakliga matlagningsbänken. De har bara landat där tillfälligt eftersom vi just då kaklade och fogade andra bänken och fönsterbrädan behövde vara tom också.

image728

Andra köksbänken klar och kaklad och fogad och grejad. Om det ser tomt ut vid diskbänken så har vi fortfarande inte vatten/avlopp igång i nya köket. När det ska fixas måste vi nämligen riva ut lilla köket eftersom avloppet ska kopplas på under golvet där. Så det blir det sista storbuset med köket. Magnus finlirar med lister och socklar och grejer så länge och samlar kraft!

image729

Vår lantkökssoffhörna har fått almanacka på väggen också. Den snygga olantliga leopardfläckiga fleecefilten är tyvärr nödvändig som soffskydd. Russin tillbringar mycket tid i denna soffan och skitar ner rätt bra. Dessutom har han kräkiga perioder, så då är det skönt med ett löst överdrag att bara ta ut och skaka av, eller i kräkfallen tvätta. Så vi kör lite olika filtar och grejer i soffan tills vidare.

Får ser om det blir lite skrubbabloggat senare idag. Jag kommer inte att peppa varje dag, utan tar vid där jag sutade sist när jag peppar. Jag ska skriva veckans skrubbalista nu och ta med in på kylskåpet. Förra veckans veckorutiner gick hyfsat, det blev mindre gjort på kökslistan, men mycket gjort i köket. Man får improvisera lite ibland! =OD

8 COMMENTS

  1. Mmmmmm, ser jättehärligt ut! 🙂

    Känner igen det där med kräkperioder… Men man älskar dem ju ändå (även om det är liiiite jobbigt att kliva i en blaffa när man stiger upp på morgonen!). 🙂

    Tack för kommentaren i min blogg! Man saknar verkligen de små liven ”efteråt”, men som djurägare ingår det ju att ta tunga beslut. 🙁 (Fast jag sa efteråt att nu blir det på sin höjd akvariefiskar. 😉 )

  2. Hej, såg erat stampade jordgolv. Vi har samma och undrar lite hur ni gjorde. Vi har funderingar på att gjuta igen det hela??

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.