Hall med tapeter

Nu när köket nästan är klart börjar det hända saker i andra delar av huset. Magnus spikade tak i hallen i veckan och vi har införskaffat två cafépendlar att ha i taket. Taket är vitlaserad furupanel, som i köket, men utan "pärlspont-stuket".

image745

Vi har bråkat om garderober, och jag har släppt det så länge några av mina önskemål går igenom. Det ska finnas ett städskåp på 50 cm, ett linneskåp lika brett, gärna en garderob att hänga in lite off-season och klänningar och sånt man inte behöver se dagligen. Resten ska vara hatthylla modell många såna här krokar under en hylla.

image746

Skohylleproblemet blir en senare fråga. Sedan ska vi ha skjutdörrar framför allt utom städskåpet, och jag kan tänka mej spegel på dessa för ljusets och rymdens skull. Hur sambon sedan löser bygget med standardgarderober, stommar och lösa skjutdörrar eller vad får bli upp till honom. Bråket utlöstes av att elektrikern satt ett eluttag mitemot ett på sovrumsväggen på andra sidan, och detta har hamnat 240 från ytterväggen, vilket utesluter IKEAs garderober hela vägen, eftersom dessa ligger på 50-bredder. Och eluttaget ska enligt uppgift från sambon sitta just där så länge han lever, så det är bara att ge sej på den punkten.

Garderoben ska vara ljust trä, helst björk, eftersom vi ska ha trägolv i björk i hall/vardagsrum. Från entrédörren till efter köksdörren ska det dock vara "smutsfärgad" klinker, mörkgrå nånting.

image747

Fick tips om den här mattan i samband med skitgris-inlägget, men en av återförsäljarna kunde inte garantera att den var lika bra som kusinen som har "mikro" i namnet också, så vi skippar trycket och kör den säkra mikrovarianten modell stooooor. 150×100 tror jag den största var hos Classe. Nä, 150×75 var det visst bara. Virre intygar att mattan är snuskigt bra mot all sorts skit man drar in, även blöt sådan, och återförsäljaren jag mailade om paws-mattan intygar detsamma och hälsar att ju mer man tvättar den (utan sköljmedel!!!) desto bättre blir den på att suga upp blött.

image748
Jag har alltid varit förtjust i den här skobänken som heter Leksvik. Men jag vill inte ha skor i den, utan korgar med mössor, vantar, innetofflor och grejer som ska fraktas vidare. Vi har en del trafik både till kontor och garage med pryttel, så en korg till varje destination för mellanförvaring hade varit bra.

Sedan har vi då 4 synliga väggsnuttar och några remsor mellan dörrar som ska ha tapet. När jag "kände efter" vad jag kunde tänka mej stannade valet på

image749

något snajdigt vitt med glansigt medaljong/krusidull e.d.

image750
Något natur/linne/beige lite ruffigt sådär….

image751

eller mörkrött!! Denna tapeten är ur serien Sarek, som inte fanns hos Beckers, där vi var och kollade lite idag.

Här kommer lite andra varianter jag tittar på på samma tema.

image752

Lite mesigt röd…. Men snygga medaljonger… Denna blir det inte.

image753

En mörkröd (eller är den brun?) med guldsnurklor/rosor. Vi är båda inne på att något metalliskt kan vara kul, och hjälper till att reklektera ljuset. Denna hade jag velat se på en vägg för att bedöma hur rörig den är…

image754

Denna stod vi och tittade på idag, och jag hade redan den i min urvalsmapp här efter tapetsurfen också, så den lutar det ganska starkt åt. Så här ser den ut i närbild (eco y.t.a.):

image756

Här är en annan krumelur-variant:

image755

Vi kikade även på en sandfärgad "ökenaktig" tapet med lite "matt" yta. Det var guldigt skimmer i den. Den fanns i flera olika färger, och två olika sorters "guld". Både en gulaktig och en lite vitare guldig. Tar vi inte krumeluren ovan kan det tänkas att vi tar ökentapeten.

Det som talar emot öken och krumelur är att de är så ljusa och att det finns en överhängande tråkighetsrisk. Det kan vara därför jag snöat in på det röda, som sambon är lite rädd för, för att det är mörkt och lite väl modigt. Jag hittade en mörkröd med vågmönster, stora slingrande bågar uppifrån och ner, i guld och svart tror jag. Den var superläcker ihop med ökentapeten, så jag föreslog en "fondremsa" på en av våra väggsnuttar, förslagsvis mellan kök och trappa, där vi har en knapp meter vägg. Han tyckte såklart genast att det nog blev konstigt att blanda två olika tapeter så, för han är lite feg ibland… Om hans bror "lyssnar" kanske han kan komma med glada tillrop och uppmuntrande råd så vår hall inte dör tråkdöden för att vi är så fega *blink*.

Jag tror tapeterna får vara på is en liten stund. Nu ska det nämligen rivas väggar och grejas i vardagsrummet, och jag vill gärna se hur ljust det blir i hallen från vardagsrumshållet innan vi bestämmer färg på tapeterna. Det kanske funkar med rött för att det badar in massor med ljus genom dörren i sydväst! Nu går det inte ens att gissa, för det är två väggar i vägen för fönstrets ljus…

Skrubbalistor kommer – lovar!

4 COMMENTS

 1. Ahh så mycket snyggt du hitta Sara! Jag älskar såna lampor!Tass-mattan var ju för söt =) Kan du inte ha en sån i stugan då? Men där kanske inte kissarna är..Jag personligen gillar nog den vita tapeten mest med silvrigt. Rött är snyggt om man vågar.Man kan ju ha röda accenter till det vita om man vill annars.
  Väntar ivrigt på nya skrubbalistor! Här har det storstädats idag=) Nämnde för käre maken att jag gått med på ett städforum och förklarae lite kort om detta att städa lite men ofta typ. Svaret var ”så att du kan springa till datorn i mellan då eller..” Undrar just vad han tror att jag gör om dagarna grrr.

  kramis Anna

 2. Vi har en sån lampa , den är så snygg.
  Våran är dessutom lite speciell, ca 150 år gammal ! Hör och häpna, satt i en gammal skola en gång i tiden.

  Tapeter är kul men det är inte lätt att bestämma sig.

 3. Vad kul att få se dina tapetfunderingar. Det är läckert med rött i hallen om man vågar, min storasyrra hade det i sin förra lägenhet och det var mysigt att komma in i hennes hall. Metallictapeterna är det samtidigt fint ljusspel i på väggarna så jag förstår att det är lite beslutsproblem 🙂 Kram

 4. Snygga tapeter! På¨våran TV-vägg har vi nr 3 nerifrån på den första tapetbilden- fast i brunt! Hihi =) Det finns så mycekt snyggt! Spännande att se att det tar form allting! Och du- vilken käck städlänk, den
  hamnade i favvomappen, perfekt med småbarn då man inte kan hålla på oavbrutet speciellt länge! Ha dte gott,
  Kram Maria

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.