Kisarna flyttar runt

Undrar vilka dom här 4 parvlarna kan vara släkt med… (19/7)


4 solkatter 22 juli

Namnsdagstjejen 24 juli

Mamma kom in med en näbbmus som Mephizto la beslag på. Två kisar kommer fram ur det numera igensatta hålet bredvid diskmaskinen, dit de flyttat in för diverse sömnstunder (under skåpsockeln). Eftersom det var så jobbigt att hålla reda på alla med några sovande så gömt satte vi igen hålet idag.

Låt bli min mus morrar Mephi så fönsterrutorna skallrar – ett alldeles överbedårande beteende på en liten snart 8 veckors tuss. Greger i bakgrunden fortfarande sömndrucken, och Stina poserar fascinerat.

Igår ville man inte gå in, och jag fick en massa golden hour bilder på familjen ute på lekstund. Vi käkade på altanen och då kom allihop farandes och skulle upptäcka nya marker. De var en bra stund på sydsidan och klättrade runt i rivningsbråten där, och kom även på att man kunde gå under altanen. Här har de kommit fram på norrsidan och Greta har fullt upp att övervaka familjen som är överallt.

De har börjat sova lite var som helst, men fortfarande gärna i klunga om minst 2. Det är inte ofta alla 4 sover på samma ställe – ifall vargen kommer skojar vi om. Igår hittade jag dom precis innanför köksdörren i nya köket (där var nog svalt) och ibland ligger de i sovrummet, ibland i tvrummet. Stina har till och med vågat sej på att sova i Russins transportbur som är HANS!

Stina har tagit över rollen som goskatt oftast, och kommer upp och härjar i sängen på mornarna, tassar en på näsan och undrar om vi inte ska stiga upp snart, ligger i hängmatta i filten i soffan på kvällarna. Mephi låg och sov överst på stegen iförrgår kväll, men så fort man gick i närheten pjållrade han och gick man fram till honom började han spinna och boffas. Men han är inte kontaktsökande på samma sätt som Stina. Skrållan har legat och sovit i mitt knä en gång, och då höll jag andan hela tiden…

Russin är kanonbra med ungarna! Han håller sej undan mest och känns inte särskilt stressad. Den tid han konfronteras med dom är han cool. Antingen får de göra vad som helst (=när han äter) t.ex. slicka honom på örat, köra ner hela skallen bredvid hans i fiskskålen (då kan han till och med gå därifrån en stund – ganska förnärmad) osv. Men de får inte komma fram till honom när han bara sitter eller ligger. Då får de sej en dask med tassen och ett gläfs som säger "stick å brinn ditt lilla monster" – nog så viktigt för en kattunge att lära sej! Med tanke på hur tjurig han kunde vara med Greta som ny, och hur stressad han var då är jag riktigt imponerad och lättad att det går så bra!

Grabbarna (eller var det ålar?)

Stina i guldigt motljus

Här kommer en liten stillbildsfilm på action igår mellan Greg och Stina.

Ska vi slåss?

ATTACK!!

Slå inte mej – jag är en liten flicka!!!

3 COMMENTS

  1. Åh, så härliga de är! Som du ser i min blogg har vi skaffat oss en liten kisse äntligen. Han blir 12 veckor på söndag och är helt underbar. Så himla snäll. Jag ser att du tränar dem att vara ute redan och så minns jag att du hade ute en annan lite katt och tränade ute för en tid sedan. Hur gjorde du egentligen? Vår lille pälsboll får inte gå ut ännu, han är inte vaccinerad, men blir det på tisdag mot kattpest och kattsnuva. Sen får han gå ut. Frågan är bara, hur gör man egentligen? Han har fått vara ute på vår altan och varit en sväng ända bort till vinbärsbuskarna som är kanske 10-15 meter från altanen. Han älskade det och tyckte det var jätteroligt. Då fick vi fatt i honom, var inte riktigt meningen att han skulle skutta iväg, men han är väldigt djärv. Är det bara att låta honom utforska världen själv och ha dörren öppen så att han kan gå in när han vill? Kanske vara med lite och kolla? Lite nervös samtidigt som jag vill att han skall få komma ut så snart som möjligt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.