Dag 4-6

En hög med syskon. Lill-Greger tittar fram, Lill-Stina överst och lilla svarta till höger.

På rad i mjölkbaren. Det är lite halvsvårt att plåta i garderoben, så jag får oftast helt sneda, ocentrerade bilder i mina försök att undvika blixtreflexer…

Här kuppade jag och flyttade in trollen i en kattkorg vi har, eftersom dynan som vi hade (från korgen) halkade ut ur garderobens på den hala bottenplattan, och ungarna låg rakt på kalla laminatet och fick inget grepp när dom skulle kravla runt…

Greta var först ganska skeptisk, men nu stormtrivs hon med arrangemanget, för hon fick eget rum på kuppen!

Bredvid korgen var det plats till ett örngott stoppat med en handduk, och dit tar hon sin tillflykt när hon vill vara lite för sej själv, när bebisarna sover, men hon är fortfarande inom räckhåll om det skulle vara något.

Dag 5

Greta tar chansen och lullar runt en del ute för sej själv när bebisarna sover också, och verkar ha glidit in i sina nya arbetsuppgifter bra nu. Den här bilden tog Magnus på henne när vi skulle väga och plåta ungarna igår. Då låg hon och myste ute i skuggan utanför vår ytterdörr, och solen blänkte i ögonen på henne.

Senare på dagen hade vi hund-drama i trädgården. Grannens Adam klarade inte av att se Greta komma trippande förbi nosen på honom med en mus i munnen, så han rymde skällande efter henne. Musen såg vi aldrig röken av, men Greta klarade sej såklart helskinnad ur detta drama och kunde lugnt smita in till bebisarna igen.

Lill-Stina är fortfarande den som känns störst och mognast, och ser ut som om hon ska öppna ögonen vilken sekund som helst. Det har vi tyckt i flera dar, men fortfarande inga små plirögon synliga. Jag kommer precis inifrån. Då låg hon i syskonhängmattan på rygg (man kan ha det riktigt mysigt mot syskonen medan dom tuttar), och drömde massor, så det ryckte i de små tassarna och hon med jämna mellanrum gnydde ochfnös.

Här är grabbarna. Lill-Greger till vänster är väldigt lik Greta i färgerna, och en lugn liten kille, som gärna ligger underst i högen och sover, oavsett vad som händer runt omkring honom. Sedan är det Mephizto till höger. Han har mer vitt på sej och är aningens randigare. Han ska flytta hem till Gretas tvillingbrorsa Deuz västerut när han är redo att lämna lilla mamman.

Dag 6

Idag blev det korgfotografering medan Greta var ute på luftning. Dom små sötgrynen gör inte så mycket mer än såhär eller diar just nu, men vi får snart anledning att ångra våra suckar om att de är lite "tråkiga" nu, när vi har 4 busungar som river huset för oss, så vi passar på att njuta så länge vi kan ändå. Att ligga på mage framför korgen och bara titta på de sovande små trynena är helt underbart!

Ni förstår själva….

Lilla svarta är svår att plåta, just för att hon är så svart! Men jag tror detta är hon, lite silvrig i fejset. Hon är precis som lill-Greger väldigt lugn och sover mest. Hon väger minst vid alla invägningar också – en näpen liten tjej.

Det var dagens kattdos!

6 COMMENTS

  1. AAAAA….så stora de har blivit!!! Tur att lilla mamman inte blev hundmat! Min mammas hund har idag "adopterat" deras nya kattunge…snart slinker den nog ner i magen, så som han tvättar och donar… hihi!

    Kram Sara

  2. Vilka underbara små kattungar! Blir riktigt sugen på en liten kisse när man ser dem. Jag får nog dock hålla tillgodo med bilder – så jag hoppas på många fler 😉

    Kram/Bea

  3. Ojsan, hoppsan! Kolla vad jag har missat! 🙂 Grattis till att ha blivit…mormor?! 😉 Sickna sötis-kissar! Det är så man längtar efter katt igen. 🙂 Det är ju ändå snart åtta månader sedan min "bebis" var tvungen att flytta till katthimlen…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.