En händelserik dag i små kisars liv

Dagen började lite för tidigt för min del, eftersom sotaren var tidigare än jag hade räknat med. När han sotat klart tänkte jag på hur M brukar tindra med ögonen när han kommer hem och har varit och jobbat hos någon med djur eller ännu hellre djurbebisar. Så jag sa till honom "Ska du se vad jag har i sovrummet?" och han styrde glatt stegen efter mej.

Han blev såklart helt betuttad, och sa att ungarna hade tjatat om katt, och att de hade musproblem hemma osv. Jag sa att vi hade 3 otingade, så det var bara att höra av sej.

När han hade åkt kom jag på hur komiskt och opassande det var att bjuda in karlar till sovrummet *ASG*, men han lommade ju med så snällt så, de är kanske vana vid tosiga hemmafruar… =OD

Jag gick ut på en lång morgonpromenad, och hade knappt hunnit hem förrän jag hörde bilar utanför. Mephis matte skulle inte komma förrän vid 11, och klockan var bara 10. Såg sotarens rufsiga kalufs komma mot huset, med hela familjen i släptåg. Det var snabba ryck!

Nu har den här lilltjejen fått en familj att flytta hem till, och Greta godkände dom glatt, och var framme och kelade och kråmade sej för fullt.

Så här aktiva och rörliga är dom små korvarna nu. Jag testade att lägga Mephizto på en kudde precis bredvid korgen, men med framtassarna inne i korgen, för att se om han hasade sej in själv. Det gjorde han, och sedan provade jag med lilla svartis också, och hon gjorde samma sak.

Igårkväll var det två katter som gjorde så här väldigt mycket… Undrar vem som gav just dom två idén att det fanns något _på andra sidan_ *harkel och vissel*

När de är i korgen nu är de väldigt aktiva, reagerar på ljus omkring dom och följer med huvudet var ljudet kom ifrån. Pratar man med Mephizto i korgen kommer han framkravlande till kanten och plirar på en osv. De har även börjat kommunicera och vara mer medvetna om varandra. Man ser hur ansiktsmimiken förändras när dom buffar på varandra och möts på sina joggingturer runt korgkanten.

Vid 11 kom Mephis matte med mormor och hälsade på. De kom mitt i lunchvilan, så katterna var inte jätteaktiva. När Sara lyfte Mephi sa han inte ett ljud!! Han bara låg helt lugnt och plirade på henne en bra stund. Men han visste ju att hon skulle komma, så det var klart man fick vara en goding då! Inga små pipgrisar!

Äntligen en bra bild på lilla svartis sötsnöre! Hon har ungefär dubbelt så stora ögon som de andra och är vrålsöt med sina vita morrhår i det svarta ansiktet. Hon är lite smoke, så man ser ränder och grå underull i det svarta. Ganska fluffig päls, precis som Stina, och inte den där tjocka krusiga täta pälsen Greta, Greger och Mephi har.

Lilla Svartis har varit väldigt försiktig och trött innan, men nu har hon sprattlat igång och är den som är nästan mest aktiv. Hon var också vaktkatt när Sara var här, och hon fräste flera gånger åt mormor när hon närmade sej kanten som hon hängde över. Greger har varit mindre synlig i två dagar nu. Mest legat och diat eller sovit. Stina var förresten först med att spinna. Igår när dom låg och diade kvällsmålet hörde jag plötsligt ett obekant knattrande. Kände på Greta, men hon vibrerade inte. Kände igenom alla kattungarna som låg och tuttade, och där vibrerade det för fullt på Lill-Stinas rygg. Gulligt!

11 COMMENTS

 1. Ååååååååh! Jag smälter!

  De är helt underbara!

  Jag var och tittade på 2 dgr gamla marsvinsungar idag (de var faktiskt lika rörliga som dina kattungar redan) – men de var ingenting jämfört med dina små godingar här!

  kram,Lotta

 2. Tack för titten!!!! Jag tror jag är lite kär…;)

  Tyvärr gick inte sambon med på lilla Svartis också, vi får "nöja oss" med Deuz och Mephizto, men det kan jag absolut leva med!!!

  Nu ska jag blogga lite, verkligen på tiden!!!

  Kram

 3. jodå… sotarns familj har hittat hit till bloggen, mkt trevlig sådan för övrigt. Kollat bilder på stina. Hon blir bara sötare o sötare i våra ögon! 5åringen o elvaåringen(han som ej sett stina än) håller redan på att tillverka små kattleksaker!!!!

 4. Hej Sara

  Tack för att jag fick komma med Sara o se o beundra dina små söta barn o hälsa på vår nya familjemedlem man blir så betagen av dina sötnosar

  hälsningar mormor ULLA

 5. Meh…..de är ju för goa! Synd att det är såååå långt till dej! Då hade du o Magnus får ta ett annat sovrum för jag hade parkerat mej där direkt…mitt bland sötisarna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.