Laddar för helgen!

Fastnade i iPhoto i eftermiddag, som jag uppdaterat till senaste versionen. Så nu har jag fått ordning på alla lösspringande foton med felaktigt exif-date… nästan alla – mobbebilder får man komma ihåg att tömma direkt, så man får en "nerladdningsdatum" iallafall. Kom på att jag ju aldrig visade vardagsrumsskicket, så jag förberedde lite bilder till detta.

image818

Vår lilla pluttiga kakelugn (som inte lutar som tornet i Pisa i vanliga fall… fotografmiss…) hade ett sånt här störtskönt gammeldags furugolv under sej! Jag blir lite kinkig när jag tänker på att vi haft detta fina golv under den urtråkiga plastmattan. Den pyttelilla "isolering" som fanns i form av en spånskiva eller vad det var hade jag nästan kunnat vara utan för att ha detta golvet framme. Nåja, inget att göra åt det nu, för nu är det borta!

image819

Alla renoverares mardröm dök upp under såklart – kolstybb som vi annars sluppit hittills i renoveringen. Sambo var orolig för att kakelugnen skulle vara murad uppepå trägolvet. Men det var nästan värre än så!

image820

Den stod och "ginglade" på några tegelstenar!! Här är gjutform förberedd, och nu står kakelugnen på stenarna och en gjuten platta! Efterbild finns inte än, för det är ungefär här vi är nu. Det råder totalt kattförbud i rummet, till Gretas besvikelse. Man hittar henne ofta sittande och dunka med tassen på plasten vid köksspisen (till höger i bild) eller bredvid toadörren. Hon VILL in och inspektera. Även Russin är lite orolig och går gärna fram till skrubbdörren när man varit inne och tjuvkikat, för att bli insläppt för inspektion.

image821

Hål i golvet är anledningen till kattförbudet. Vi orkar inte hämta dom i källaren. Den blå dörren är källardörren ut.

image822

Undrar vad källarspindlarna säger om sin öppna planlösning och var de flytt hän under tiden som Magnus rotar…. *ryyys*

Imorgon försvinner halva dan med släktkalas, annars är det storryck med vardagsrummet som gäller (tror jag, man vet aldrig). Med tanke på att vädret alltid bråkar lite extra med oss när vi öppnar upp och river ut och det finns risk för kyla, vill vi få det värsta undanstökat relativt snabbt. Storm och nattfrost har det varit nu en vecka, nästan i sträck… Det har varit hyfsat soligt på dagarna nu ett par dagar, men det är knappt någon värme… Rummet kyler…

3 COMMENTS

  1. Underbar kakelugn !
    När mina föräldrar köpte en gammal skola och renoverade för 20 år sedan så fanns det 3 stycken sådana skönheter och dom rev ut allihopa.
    Gud vad dom ångrade sig efteråt!

  2. Kaklisen ser helt underbar ut, gud va mysigt ni kommer att få det där inne. Källarspindlarna vill jag inte ens fantisera om hur stora de är *yiikes* Du pratar om nattfrost du och här hemma hos mig ligger det över en halvmeter snö ännu. *suck*

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.