Scrapfrågor

Här kommer en hoper frågor, som jag bjuder på för att jag gillar att läsa andras svar. Såg att jag var utmanad av söta Anna också.

1. Gör du kort eller scrappar?
Scrappar mest, något kort blir det när andan faller på-

2. Favorit färg som du gärna använder?
Knappast någon överraskning… Grönt. Det blir aldrig fel med grönt.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Det finns ingen dekoration jag inte kan vara utan. Men just nu gillar jag…. *klia* knasiga dekorationer, lite vimsiga som Elsies hus och ramar. Gärna konstiga kombinationer också. Just nu. Fråga igenom om en månad så blir svaret annat.

4. Vilket är ditt bästa köp?
Cutterpeden kan jag inte vara utan, det gååår inte. Ska köpa version 3 nu i Göteborg tänkte jag.

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Jag ångrar ingenting! Allt har en mening, och felköp har också en mening. Antingen att utmana mej att använda dom, eller lära mej släppa taget och skicka iväg till bättre behövande. Det finns saker jag använder mindre än jag hade trott, men de gav en köpkick och lärde mej att tänka efter en stund till innan jag köper en sån onöda igen. Ibland unnar jag mej onödiga vill ha saker också!

Jag är sådan som inte går omkring och mår dåligt av saker hela tiden – jag har lärt mej leva här och nu och se det positiva. Jag mår alltså inte dåligt av att sitta vid datorn mycket (hur skulle det se ut med mitt jobb??), shoppa saker jag inte använder på studs, att jag inte använder lika mycket som jag shoppar osv osv… Jag tycker så synd om alla som går omkring med en massa sånt negativt borde/måste/skulle i sina liv hela tiden… Jag har varit där, men tog mej därifrån, och det är jag väldigt glad för varje dag! Jodå, jag kan också må dåligt, vara sur arg och ledsen, men jag har inte gjort det till normaltillståndet i mitt liv längre (life sucks, and then you die osv). Nu ser jag först och hellre det positiva!

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?
Av naturliga skäl blir det en hel del katt just nu, när Greta är ny i familjen. Annars blandar jag hejvilt, bygge, känslor, familj, vänner, händelser och bom. Vad jag känner för för stunden.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken?
Jag är tidning-o-man, måste läsa lite innan jag släcker varje kväll. Nackdelen med att läsa scraptidningar i sängen är att man blir så gryyyymt sugen på att scrappa!!…
Prenumererar på CK, SS, Setc, ST, Smm och har en 3-nummer på MM från PressStop.

Setc är storfavoriten, den ger mej allt det nya fräscha, trendiga och är en riktigt inspirationskick! SS ska jag nog inte förnya nu, eftersom jag kanske ska börja rensa lite i tidningsträsket, och den tillhör de svagare för tillfället (men jag kan ångra mej). MM som alla tycker är så hiiiimla bra nuförtiden får ingen förlängning av mej. Den är…. tråkig… platt… Svenska tidningen förlängs nog inte heller när den går ut, även om det är en massa vänner som publiceras i den. CK är en klassiker, och den känns hemma och har ett urval av LOs i en stil jag gillar. ST har jag precis fått första numret av. Den passar inte riktigt i sängen, eftersom det är sida upp och sida ner med bara LOs (som det känns) och det blir lite för mycket på en gång. Den är nog en sån man ska ha och kolla ett par sidor då och då, som när man går bloggrundan och skummar bilder… Den är inte riktigt invand i tidningsarsenalen än. Men det är mycket snygga LOs i den, så jag ger den en chans!

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka?
Vännerna och en hel hoper andra. Jag har 491 feeds på min bloggrunda ser jag nere i hörnet på NetNewsWire. Dessa uppdateras självklart inte dagligen, och där är säkert gammalt utgånget skräp med där också som jag inte rensat bort. Merparten är scrap, men jag har även lite humor, mycket inredning och design och lite meningslöst med. Bloggen katt-trappa är en favorit! Jag älskar knasiga samlare! Killen som har bloggen har inte ens katt, utan började bara plåta kattrappor när han var ute på promenad, sedan rullade det på.

Eftersom min bloggrunda är så stor händer det att jag markerar alla som lästa i någon av mina grupper ibland, så jag kollar inte allt alltid. Kommenterar gör jag hos vännerna och när någon/något fått mej att haja till – men jag inspireras av massor med fler bloggar än jag kommenterar i. Förväntar mej inga kommentarer i min blogg heller, och kör inga kommentars-jagar-rejs. Vill man kommentera gör man det. Ibland stället jag frågor, för att jag helt enkelt är nyfiken på hur mina besökare tycker eller tänker om något. Dessutom har jag absolut inget emot kommentarer av stilen "fint", eftersom det är tanken som räknas! =OD

9. Vad/vem inspireras du av?
Scrap, inredning och reklam. Allt runtomkring mej.

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då?
Om jag fick pengarna skulle jag bara handla en massa härliga onödor som jag annars tycker är för dyra eller att jag inte behöver dom just nu. Massa dekorationer, något jag kollat på länge och inte unnat mej. Eller varför inte en Bug? Med revan i huset har jag inte minsta lilla behov av en bugg också, men jag vill ha en sån. Ändå. Men jag köper inte en sån. Ändå. Än…

5 COMMENTS

  1. Åh Sara! Vi måste ses i Göteborg! Har en hel hög med saker som jag bunkrade när jag tyckte det kändes som dig i USA! När är du där?

    Kram och saknar dig!

  2. Intressant läsning även om jag kaan ha hört en hel det utav det förut. Håller helt och håller med dig ang. s k felköp. Tack för supperpeppande comment! Kram vännen!

  3. Så härligt att läsa att det är fler än jag som är tidnings-oman, prenumererar visserligen ”bara” på 3 tidningar, men så fort jag får chansen slinker det ner något nummer av dem jag inte har…
    Och vilka snygga kort du gjort *pekar uppåt*, härligt när inspirationen flödar!

  4. Nu fastnade jag här läsandes dina fängslande och så sanna och tänkvärda svar. Jag håller med dig i mångt och mycket kan vi lugnt konstatera.

    Apropå rat. Det är mest en illusion av att det är ”kan-vara-bra-å-ha”-saker för i verkligheten är det mest bråte som direkt borde förpassas till sälla jaktmarker. 🙂 Fast så finns det ju såna som dig och även mig. Ekorrar. Där kan faktiskt den där illusionen bli verklighet. Om du sitter tillräckligt länge på sakerna så dyker det senare (inte förr) upp ett tillfälle när den där saken som du inte slängde för x antal år sedan faktiskt kommer till användning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.