Lite inredning och grejs

Fortsätter babysteppa "ikapp" i bloggen. Idag passar jag på att tömma min "till bloggen"-mapp lite.

image866

Börjar med en lite äldre bild på "färisten" vi har på golvet i vardagsrummet. Russin har svårt att gå på golvet med springorna, troligen beroende på hans sämre syn. Han snubblar och slinter ofta. Greta går på det obehindrat. Färisten ska det läggas värmefördelningsplåtar i som golvvärmeslangen sedan ska träs i.

Dagsläget i vardagsrummet annars är att alla väggarna är gipsade och spackling är påbörjad. En paket takpanel har kommit upp också, som "låg ivägen". Skrubbens vägg är uppreglad och igenbyggd, och vi har ett "fönster" "längst ner" på trappväggen (alltså mellan sista reglarna i blivande trappen, där trappen mynnar ut i hallen), för att släppa in ännu mer ljus i trapphus och hall. Eftersom skrubben byggdes igen har vi fått öppna upp mot hallen (vi gick genom skrubbdörren in i vardagrummet innan och hade dörröppningarna igenplastade), för att ta oss ut och in genom rummet, så nu börjar man ha lite mer känsla för hur stort och ljust det blir. Dessutom kan Greta gå in och hoppa upp på kakelugnen precis när hon vill! *piiip piiip* låter hon sen, så får vi komma och lyfta ner henne. Tack å lov tröttnade hon ganska snart nu när hon kunde göra det när hon ville, istället för bara smita in när det var förbjudet.

image867

Greta uppflugen på en av storbockarna (hon fick hjälp upp). Byggställningen står där för att solpanelerna vilket årtionde som helst ska skickas upp på taket och fästas i de därför avsedda färdiga fästena. Det kan inte vara sol på taket när man gör det, så nu fick alla som undrade förklaringen på varför det är så soligt och fint väder nu sedan veckor tillbaka =OD. En annan anledning till att de inte kommit upp än är att de är så tunga så byggherren måste be om hjälp av vänner och bekanta…

image868

Visar mitt sällskap på promenaden i fredags. Nej, jag har inte koskräck. Däremot går jag inte genom hagar när man har djur med sej, vilket jag ibland har när jag är ute med en vän som har hundar. Denna morgonen var jag själv, så då tog jag en av våra långrundor, och hoppade rakt in i en hage full med kossor. Det var lajbans tyckte dom – det absolut roligaste som hänt där på länge! De buffades och bökade och travade på bakom mej, så till slut stannade jag och vände mej om, så ledaren i flocken, en liten tjur, fick undersöka mej lite noggrannare. De flesta tröttnade och droppade av, och när jag tog fram mobbekameran försvann alla utom en som en avlöning. När de hade hälsat klart och jag hade plåtat gick jag vidare ut ur hagen, och de började trava efter mej igen, och radade sedan upp sej allihopa längs staketet och drack i det stora karet där. Sötnos…mular var dom allihop.

image869

Det skulle vara kul med en gammeldags emaljskylt på huset… Kanske ska önska en sån av någon… Annedal är namnet på vårt hus sedan gammalt, men det används inte längre tyvärr. Vi kanske ska återinföra det när vi är mer klara…

image870

Ny soffa behöver vi köpa inom ett par månader. Denna kan kanske vara något?
Vi (jag) funderar på Kramfors. Egentligen vill jag ha Karlstad med hörn på ena sidan och divan på andra. Vi både vill ha och behöver ha en stor soffa. Vi ligger gärna och tittar på TV båda två + att vi ett par gånger om året får släktinvasion, så då är det bra om det finns sittplatser. Det dumma med Karlstad är dom fluffiga ryggkuddarna. De brukar se ut som en säck potatis efter ett par månaders användning, och jag vägrar ha en soffa som alltid ser bedrövlig ut, och aldrig går att fluffa till så den ser vettig ut igen. Därför har jag vänt blicken mot Kramfors, med fast rygg. Den är istället låg, så den får vi prova ett par vändor till innan vi bestämmer oss. Någon som har Karlstad och kan dementera mitt potatissäcks-funderande….? Den är snyggare egentligen, mer soffig, tycker jag…

image871

Vad bra att jag sparat hem en bild helt utan noteringar om varifrån. Jag är på jakt efter en "papperskorg" till hallen. Antingen ska den se väldigt papperskorgig ut, som den här soptunnan, eller så ska den vara hyperdiskret, typ "offentlig kontorsmiljöspapperskorg" i något überdesignigt stuk, som inte skriker "SOPOR". Den ska dessuom vara stor/hög, så man kan kasta grejer när man går förbi, utan att böja sej och ha sej. Invändigt räcker det om den är handlekasse-storlek, eftersom den ska tömmas regelbundet som vanligt.

image872

En guldtapet från samma webbshop som soptunnan fanns i – minns tyvärr inte vilken… 🙁

image873

Här är min lilla Greta för en dryg vecka sedan – precis när hon började med ank-gången och maggen började synas mycket. Nu ser hon ut som om hon svalt en badboll, och jag får ligga och mysa med henne nästan varje kväll och känna på de små sprattlande liven. Himla mysigt!!

Helgen har ägnats åt kalasande, gäster till MF (vad roligt att Pluschenko vann!!), lite scrap igår och idag har jag varit på vår sköna altan och pysslat med min amaryllis-farm, lite uteblommor och påbörjat projekt planera om alla blommor inne, och se till så orchisarna har en bra kompostblandning. Tröttnade halvvägs och kom på att man kan babysteppa med sånt också – en kvart åt gången är det ju som gäller! Så jag får fortsätta imorgon.

6 COMMENTS

 1. Hej, vännen. Kul att se att det går frammåt i erat bygge!
  Ska bli spännande att höra om de små kisarna framöver.
  Klart ni ska ha en fin emaljskylt på erat hus.
  Ha det så gott. (Vi måste ses snart!)
  Kramar

 2. Hejsan, läste ett inlägg av dig på skrubba.. har inte hunnit bli bekräftad medlem än, men tänkte att jag hör väl av mig iallafall.. jag har digiscrappat i snart ett år o designar o säljer mina egna kit i tre affärer, sen om jag är ”duktig digiscrappare” vet jag inte, men hängiven..*ler* Du får väl avgöra själv, min bloggär iofs på engelska men den är nog inte såå jobbig hoppas jag.. http://scrapoholicdesigns.blogspot.com
  Kramis!
  Jessica

 3. hej hej 😀
  Svårt med alla dessa val..
  Jag har varken Kramfors eller Karlstad.. men jag har suttit i Kramfors i mörkbrunt skinn ett flertal gånger Den är skönare än den ser ut. Armstöden är väldigt liggvänliga 😀

 4. Hej

  Gud vad hägtig soptunna du hittat. Var hittar man en sådan??? Hade passat perfekt i vårat hem efter köks renoveringen.

 5. Tralalaa idag har jag internet så jag bara måste bloggrunda liite iaf innan sängen. Vad kul att läsa ikapp lite. Ser att jag har missat mycket, tänk att du blir mormor snart! Är nog rätt trött och fnissig, började skratta högt här för mig själv åt soffstripen. Vi har också pratat om ny och större soffa här hemma *haha* men det blev ett överdrag så länge.

 6. Vi har haft Karlstad i brunt i ett halvår, och den har inte säckat ihop (kuddarna går ju bra att vända lite olika också, om man börjar tycka de ser ihoptryckta ut) – dessutom är den bekväm!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.